sâmbătă, 11 august 2018

Fifty Shades of Grey (2015)

Gen: Romantic, Drama

Distributie: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle, Eloise Mumford, Victor Rasuk

Regizor: Sam Taylor-Johnson [a mai regizat: Nowhere Boy(2009), Destricted(2006)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 572.000.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2015
- Best Original Song, International Online Cinema Awards (INOCA), 2016
- Worst Picture, Razzie Awards, 2016
- Worst Actor (Jamie Dornan), Razzie Awards, 2016
- Worst Screen Combo, Razzie Awards, 2016

Nota Gealapa: 5.25
Metascore: 46/100

Viata studentei la literatura Anastasia Steele se schimba pentru totdeauna dupa ce il cunoaste pe Christian Grey, un milionar aratos, dar cu probleme.

Acest film a beneficiat de un arketing exemplar, care a starnit interesul unui public numeros, public obligat sa asiste, odata ce a intrat in sala de cinema, la un monument de mediocritate. Nici un aspect al acestui film nu este de un nivel macar decent. Povestea este slaba, dialogul este jenant si nici macar nu au stiut cum sa foloseasca nuditatea si sexualitatea in favoarea lor. Am vazut comedii si filme horror de duzina facand asta mult mai bine. Acest film nu are nici un scop, nici un mesaj, nu are aproape nici un fel de tensiune, iar putina tensiune pe care o genereaza nu duce la nimic.

Distributia nu era nici ea impresionanta la prima vedere, dar parea genul de film in care un tanar actor al carui nume incepe sa devina cunoscut sa faca un rol care sa il propulseze definitiv pe prima scena a industriei. Din pacate insa, cu un scenariu penibil pe alocuri, protgaonistii au fost pusi intr-o situatie imposibila. De altfel, primul lucru care m-a socat, a fost nivelul extrem de slab al interpretarilor. Inca de la primele scene, prestatia Dakotei Johnson a fost atat de proasta incat cu greu am reusit sa ma uit in continuare. Nici Jamie Dornan nu a fost mia brea, ca sa nu mai zic ca oricat de slabi ar fi fost individual, au fost de doua ori mai slabi cand jucau impreuna.

Filmul asta este atat de atroce ca nu poate fi descris in cuvinte. Imi inchipui ca salile de cinema s-au umplut de femei de varsta mijlocie care chicoteau si se udau pline de anticipatie, dar sunt convins ca pana si acestea au fost dezamagite. Sunte vreo doua trei momente decente in tot film, dar in restul timpului nu a existat pic de erotism, dar a existat din plin dialog siropos, momente ciudate (si nu ma refer la scenele de sex), iar cinematografia este aproape ilara. Stiu ca filmul are un sequel, pe care o sa il vad la un moment dat, pentru ca nu prea are cum sa fie mai prost decat acesta. Nymphomaniac  macar a reusit sa fie un film porno, pe cand Grey  nici macar de asta nu a fost in stare. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!