sâmbătă, 25 august 2018

Live by Night (2016)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson, Remo Girone, Robert Glenister

Regizor: Ben Affleck [a mai regizat: Argo(2012), The Town(2010), Gone Baby Gone(2007)]

Buget: 108.000.000 $
Incasari: 17.000.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 49/100

Un grup de gangsteri originari din Boston, se apuca de afaceri si in Florida in timpul prohibitiei, infruntand competitia si Ku Klux Klanul.

Am vazut si filme cu mafioti mult mai bune, dar nici acesta nu e tocmai de lepadat. Are o multime de scene bune si am ramas cu vreo doua vorbe de duh, dar cred ca este mult prea lung pentru insemnatatea mica pe care o are. Mi-a placut ca personajele au fost dezvoltate cum trebuie si astfela  fost usor sa imi aleg o tabara. Este destul de sangeros, are o cinmatografie bunicica si cateva rasturnari de situatie interesante. Dar ii lipseste o oarecare stralucire care sa il faca cu adevarat bun.

Este pana la urma un one man show Ben Affleck, care a scris, a regizat si s-a distribuit pe sine in rolul principal. nu e prima data cand face asta si pot spune ca nu s-a facut de ras niciodata. nu se intampla nici acum, el oferindu-ne strict din punct de vedere al interpretarii, o prestatie decenta, dar si-a aratat inca odata si abilitatile regizorale. Pe langa el, destule nume importante, de la Zoe Saldana si pana la Chris Cooper, toti cu prestatii solide si credibile, dar nimeni cu vreo interpretare cu adevarat impresionanta.

Locatiile de filmare, Cuba si Florida, au fost alese in mod inspirat cred eu, dar in ciuda faptului ca a fost si sangeros si a avut un numar impresionant de cadavre, ii lipseste o oarecare greutate pentru a juca in prima liga a filmelor cu gangsteri din trecut, greutate pe acre o regasim de exemplu la Godfather. Imi inchipui ca atunci cand s-au ales filmele nominalizate pentru Oscar in acel an, acesta a fost primul sub linie, pentru ca asta este senzatia pe care o transmite: ca e bun, dar nu chiar atat de bun pe cat ar trebui. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!