miercuri, 22 august 2018

My Name Is Nobody (1973)

 Titlu original: Il mio nome è Nessuno

Gen: Comedie, Western

Distributie: Terence Hill, Henry Fonda, Jean Martin, R.G. Armstrong, Karl Braun

Regizor: Tonino Valerii [a mai regizat: Una vacanza all'inferno(1997), Un bel dì vedremo(1997), Una prova d'innocenza(1991) Brothers in Blood(1987), Sicilian Connection(1987)]

Buget: 5.000.000 $

Premii:
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1974

Nota Gealapa: 7.55

Un pistolar tanar si carismatic, il venereaza si concureaza impotriva unui pistolar renumit, care nu vrea altceva decat sa se retraga.

Filmul asta este un mix ciudat: este un western, cu actori americani, dar facut de europeni. Cu toate astea, rezultatul este unul satisfacator. Este un film bun, amuzant pe alocuri, cu oarecare tensiune si perfect integrat in stil. Anii '70 nu ofereau foarte mult din punct de vedere al efectelor vizuale si inca mureau oameni ciuruiti de gloante fara sa sangereze, dar cu toate astea, cu ajutorul unei cinematografii bune, a dialogului consistent si a editarii profesioniste, astfel de detalii ajung sa fie ignorate si sa nu deranjeze.

Pentru acele vremuri, distributia este una de top. In rolurile principale sunt Terence Hill si Henry Fonda, care au facut istorie in acest gen de filme si au oferit interpretari solide si de aceasta data. In rolurile secundare am vazut actori decenti, cu machiaje tipice pentru filme cu cowboy, in care personajele degative sunt o adunatura de nespalati cu dintii negrii si inteligenta indoielnica, asa ca si acest aspect ne ofera exact ce asteptam de la un western clasic.

Acest film chiar este considerat un clasic de un numar important de oameni care au facut un fel de cult pentru el si il considera exceptional. Nu stiu daca sunt in intregime de acord, dar pot recunoaste ca este un film foarte bun care m-a distrat vreme de aproape doua ore. Filmul este un fel de sequel pentru seria My Name is Trinity, care il aveau in rolul principal tot pe Terence Hill si mi se pare ca ofera o inchieiere potrivita. Pana la urma acest film poate fi considerat si un "bun ramas" adresat intregului gen, nu doar personajului principal din film. Eu cred ca merita vazut, daca va plac filmele de epoca. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!