luni, 27 august 2018

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Gen: SF, Actiune, Aventura

Distributie: Chriss Pratt, Bryce Dallas Howard, Rafe Spall, Justice Smith, Daniella Pineda

Regizor: J.A. Bayona [a mai regizat: A Monster Calls(2016), The Impossible(2012), The Orphanage(2007)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 1.291.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Choice Summer Movie Star: Male (Chris Pratt), Teen Choice Awards, 2018
- Choice Summer Movie Star: Female (Bryce Dallas Howard), Teen Choice Awards, 2018

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 51/100

Vulcanul de pe insula se trezeste violent la viata, iar Owen si Claire pornesc o campanie a dinozaurilor ramasi, pentru a-i salva de la disparitie.

Istoria pare sa se repete in cazul acestei francize. In 1993 a debutat cu un film foarte bun, apoi a continuat cu un sequel bunicel, iar al treilea film a stricat toata seria. Acum, in 2015 a revenit cu un film excelent, acest sequel este si el destul de bun, dar tare ma tem ca urmatorul sequel va aduce dezastrul. Deja povestea este cam trasa de par si au fost destule momente care m-au facut sa dau ochii peste cap. Din punct de vedere tehnic totul este la superlativ. Ar fi fost si culmea sa fie altfel, avand in vedere ce buget au avut pe mana producatorii.

Nici distributia nu lucreaza in favoarea filmului. Cei doi protagonisti nu magnetizeaza cum se intampla cu eroii altor francize. Chris Pratt nu este cel mai usor de placut actor si nu pare capabil sa poarte pe umeri o franciza cu greutate; cel putin nu inca. Cat despre Bryce Dallas Howard... nimeni nu stie cine e daca nu o si vede. Mai salveaza putin situatia cateva nume din rolurile secundare, care mai mult trezesc nostalgii, decat sa impresioneze cu interpretarile lor. ma refer aici la Rafe Spall sau Jeff Goldblum.

Cea mai buna parte a filmului este la inceput, pentru ca debuteaza cu o scena epica de actiune, in care nu conteaza altceva. Odata ce am depasit acest moment, a tebuit sa ma concentrez asupra povestii si de aici lucrurile au luat-o la vale. Ce m-a deranjat cel ami tare a fost impresia pe care am avut-o ca scenaristii au fost lenesi si nu s-au straduit sa fie creativi, preferand sa reia unele teme din filmele originale. Din fericire, per total, este totusi un film distractiv cu suficient suspans pentru a nu fi plictisitor, dar nu prevede un viitor prea bun pentru cel acre il va urma.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!