duminică, 26 august 2018

Jerusalem Countdown (2011)

Gen: Thriller

Distributie: David A.R. White, Anna Zielinski, Randy Travis, Lee Majors, Stacy Keach

Regizor: Harold Cronk [a mai regizat: The Adventures of Mickey Matson and the Copperhead Treasure(2016), God's Not Dead 2(2016), Pirate's Code: The adventures of Mickey Matson(2015), God's Not Dead(2014)]

Nota Gealapa: 5.15

Arme nucleare sunt aduse ilegal in America, iar agentul FBI Shane Daughtry primeste o sarcina imposibila: sa le gaseasca inainte de a fi detonate. Timpul se scurge si singurii oameni care pot fi de ajutor sunt un traficant de arme pensionat, un agent Mossad si un agent CIA care face totul ca la carte.

Acets film ar putea fi confundat cu un prequel al seriei proaste de altfel, Revelation Road, dar nu este. Este doar inca un thriller religios mediocru pe care sper sa il uit cat mai repede. Regizorul, care a si scris scenariul, ar fi trebuit sa acorde prioritatea uneia dintre cele doua laturi prezentate; ori sa insiste pe credinta si religie ori sa se concentreze pe scenele de actiune. Cele doua alterneaza intr-un mod haotic, care fac tot filmul greu de inghitit si fara nici un sens. Nici din punct de vedere tehnic nu am vazut vreo realizare notabila, asa ca scenele bune sunt foarte putine.

David A.R. White se pare ca si-a gasit aceasta nisa de erou in filme de actiune cu tematica religioasa. Nu cred ca o face din pasiune, ci mai degraba pentru a nu muri de foame. Pe langa el, Anna Zielinski si o sosie a lui josh Brolin au fost singurele fete pe care le-am recunoscut. Bineinteles ca si la capitolul interpretare avem parte exclusiv de prestatii in nota intregului film, adica mediocre si fara nici un pic de chimie intre protagonisti.

Bineinteles ca baietii din corul bisericii ar spune ca acesta este un film de actiune plin de suspans, care abordeaza profetii biblice, unele indeplinite, alte pe cale sa se implineasca, dar nu este cazul. Poate asta a fost intentia. Sa ne faca sa privim biblia cu alti ochi si sa ne temem de ziua judecatii, dar cel putin in cazul meu nu a avut efectul scontat. Nu vad vreun motiv pentru care cineva sa se uite voluntar la acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!