sâmbătă, 4 august 2018

44 Inch Chest (2009)

Gen: Drama, Crima

Distributie: Ray Winstone, Ian McShane, John Hurt, Tom Wilkinson, Stephen Dillane

Regizor: Malcolm Venville [a mai regizat: Henry's Crime(2010)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Ensemble Performance, San Diego Film Critics Society Awards, 2010
- Special Jury Award, Seville European Film Festival, 2009

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 47/100

Un sot gelos si prietenii sai planuiesc rapirea amantului sotiei acestuia, cu intentia de a-si vindeca egoul ranit.

Un film destul de simplu si deloc pretentios. Dialogul este bun pe alocuri si usor vulgar, dar nici pe departe atat de bun incat sa sustina tot filmul si asta ar fi trebuit sa se intample, pentru ca acest film nu are nimic altceva in afara de scenariu. Intriga este decenta si imi inchipui ca o casa de film cu buget rezonabil ar fi putut profita mai mult de aceasta. Nu are nici foarte multe greseli, doar ca nu prea straluceste.

Distributia este un fel de all-star al cinematografiei britanice si este detaliul care m-a atras cel mai mult la acest film. Numai actori unul si unul, ale caror prestatii emana siguranta si experienta, dar nici macar ei nu au putut scoate mai mult de la acest scenariu mediocru. Chimia dintre ei este foarte bune si as fi dispus sa pariez ca cele mai bune dialoguri dintre ei sunt improvizate, din dorinta de a ridica nivelul filmului. Oricum pe Ray Winstone de exemplu, as putea sa il urmaresc facand fasole cu ciolan si tot ar fi palpitant.


Pentru vreo doua minute am crezut ca filmul ma va surprinde totusi, pentru ca primele scene iti starnesc la maxim interesul, dar apoi, incet, incet, flacara se stinge. Personajul principal trebuie sa fie confuz, inteleg asta, dar felul cum este pus in scena acest lucru, cred ca a indus confuzia si printre spectatori. Trecerile din real in imaginar sunt absolut inutile si nu aduc mare lucru filmului. NU vi-l recomand, decat daca vreti sa vedeti la lucru cativa actori uriasi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!