marți, 21 august 2018

Ip Man 3 (2015)

Titlu original: Yip Man 3

Gen: Actiune, Biografic, Drama

Distributie: Donnie Yen, Lynn Hung, Jin Zhang, Mike Tyson, Patrick Tam

Regizor: Wilson Yip [a mai regizat: Paradox(2017), Triumph in the Skies(2015), Magic to Win(2011), A Chinese Ghost Story(2011), Ip Man 2(2010)]

Buget: 36.000.000 $
Incasari: 157.000.000 $

Premii:
- Best Film Editing, Hong Kong Film Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 57/100

Dupa ce o banda de gangsteri locali condusi de un dezvoltator imobiliar corupt, planuiesc sa puna mana pe o scoala, maestrul Ip este nevoit sa intervina.

Odata cu acest al treilea film, aceasta franciza asiatica face un pas major in sate din punct de vedere al calitatii. Este in continuare un film foarte bun, dar parca nu mai surprinde cu nimic si nici scenele de lupta nu ami sunt atat de impresionante ca in primele doua filme. Povestea este in continuare buna, aparitia adolescentului Bruce Lee da in continuare putina savoare, cinematografia este reusita, dar parca dialogul este cumva repetitiv, iar deznodamantul usor previzibil.

Acest film ar fi putut fi mult mai aproape de nivelul predecesoarelor sale, daca nu se facea o greseala importanta in alcatuirea distributiei. Alegerea lui Mike Tyson intr-unul din rolurile negative importante, a pus la indoiala creidbilitatea intregului film, iar in momente in care tensiunea ar fi trebuit sa fie una maxima, aproape ca ma pufnea rasul urmarindul pe Tyson cu vocea lui pitigaiata si raraita incercand sa fie dur. Cand s-a luptat a fost cu adevarat infricosator, dar cand deschidea gura magia disparea instantaneu. Restul actorilor au oferit in continuare prestatii solide, asa cum ne-au obisnuit, dar aceasta sincopa a fost decisiva. Donnie Yen si-a dovedit consistenta si cred ca ar trebui sa lase in spate aceasta franciza pe de o parte si sa primeasca oportunitatea de a juca in filme serioase de la Hollywood, pe de alta parte.

Povestea are destule intrigi secundare, ami multe decat in primele filme, iar nationalismul nu este asa de pregnant de aceasta data. Scenele de lupta, desi nu ami sunt atat de impresionante, pentru ca s-au lasat cablurile de o parte si s-a optat pe lupte mai apropiate, sunt mai credibile. Scenariul este cumva mai modest si pare sa incerce sa adreseze un numar mai mare de spectatori, dar acest aspect vine si cu dezavantaje. ca si concluzie, Ip Man 3 este un film solid, foarte bun, care poate parea slab doar prin comparatie cu predecesoarele sale, dar mai ales daca ati vazut primele doua filme, trebuie sa il vedeti si pe acesta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!