miercuri, 15 martie 2017

No Country for Old Men (2007)

Gen: Crima, Thriller, Drama

Distributie: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald

Regizor: Ethan Coen [a mai regizat: Hail, Caesar!(2016), Inside Llewyn Davis(2013), True Grit(2010), A Serious Man(2009), Burn After Reading(2008)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 358.000.000 $

Filmul a castigat 159 de premii, printre care:
- Best Motion Picture of the Year, Academy Awards, USA 2008
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role (Javier Bardem), Academy Awards, USA 2008
- Best Achievement in Directing, Academy Awards, USA 2008
- Best Writing, Adapted Screenplay, Academy Awards, USA 2008
- Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture (Javier Bardem), Golden Globes, USA 2008

Nota Gealapa: 8
Metascore: 91/100

Violenta si haosul se dezlantuie dupa ce un vanator ajunge intamplator la locul unei afaceri cu droguri care a mers prost in apropiere de Rio Grande si gaseste doua milioane de dolari.

Un film excelent. Unul din cele mai tensionate filme pe care le-am vazut. Este asa de la inceput pana la sfarsit. Nu este nici cea mai originala si nici cea mai ofertanta intriga, dar este pusa in scena exact asa cum trebuie, in ciuda unor piedici pe care le-au avut regizorii. Prima demna de mentionat este bugetul, unul decent, dar care nu anunta un film care sa devina un clasic. Cinematografia, scenariul si toate celelalte elemente se imbina insa perfect, rezultatul fiind un film de referinta.

Tot de la buget se trage si a doua piedica pe care au avut-o regizorii: distributia. In rolurile cheie gasim actori experimentati, cu care de obicei mergi la sigur, dar nici un nume cu adevarat mare. Cele mai importante nume sunt cele ale lui Woody Harrelson si Tommy Lee Jones, dar ambii au roluri secundare si putin timp de ecran. Protagonistul este Josh Brolin, cu o prestatie solida, poate una dintre cele mai bune ale sale. Din pacate pentru el, chiar si in aceste conditii nu a reusit sa fie in centrul atentiei, pentru ca interpretarea de referinta din film ii apartine lui Javier Bardem, a carui prestatie este incantatoare.

Un inceput in forta, continuat cu personaje dezvoltate cum trebuie si prestatii artistice reusite, toate se regasesc aici. Daca ar fi sa caut nod in papura, singurul repros pe care l-as putea aduce este asupra finalului. Deznodamantul propus este unul neasteptat, dar care te face sa te intrebi pentru o secunda care a fost rostul acestui film. Este pana la urma primul film castigator de Oscar care a fost editat cu Final Cut Pro (asta pentru it-isti). Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!