marți, 14 martie 2017

Finding Altamira (2016)

Gen: Drama, Istoric

Distributie: Clément Sibony, Antonio Banderas, Rupert Everett, Javivi, Irene Escolar

Regizor: Hugh Hudson [a mai regizat: Rupture: A Matter of Life OR Death(2011), I Dreamed of Africa(2000), My Life So Far(1999), Lumière and Company(1995), Lost Angels(1989)]

Buget: 8.500.000 €
Incasari: 1.000.000 €

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 57/100

O parte din viata omului care a realizat una din cele mai importante descoperiri ale secolului 19: pesterile din Altamira.

Povestea care a inspirat filmul este una extrem de interesanta, dar ecranizarea lasa de dorit. De data aceasta as spune ca Hollywoodul ar fi facut-o mai bine. Filmul are destule parti moarte, pe care le induri doar pentru ca astepti cu foarte mult interes deznodamantul si acela este momentul in care filmul dezamageste cel mai mult. In momentul de maxima tensiune se rad 20 de ani si finalul este doar o fasaiala.

Distributia este interesanta pentru un film european. Antonio Banderas este un nume mare, dar are prestatii oscilante in ultima vreme si din pacate, aceasta a fost una din interpretarile sale mediocre. Suprainterpreteaza unele scene ca un novice. Nu am remarcat prestatii notabile nici la partenerii lui de platou.

Filmul este unul corect... poate atat de corect incat asta devine o problema. Chiar si in aceste conditii insa, se pot extrage destule lectii morale despre umanitate. As spune ca primul film dupa 15 ani al lui Hugh Hudson nu este chiar un mare succes si nu il pot recomanda in mod deosebit. As fi curios sa vad o alta abordare asupra acestui subiect. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!