sâmbătă, 4 martie 2017

Moneyball (2011)

Gen: Sport, Biografic, Drama

Distributie: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Chris Pratt

Regizor: Bennett Miller [a mai regizat: Foxcatcher(2014), Capote(2005), The Cruise(1998)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 188.000.000 $

Filmul a castigat 29 de premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2012
- Best Song, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2011
- Best Writing, Adapted Screenplay, Alliance of Women Film Journalists, 2012
- Best Adapted Screenplay, Awards Circuit Community Awards, 2011
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2012

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 87/100

Filmul ne prezinta tentativa reusita a lui Billy Beane, managerul general de la Oakland A's de a cladi o echipa de baseball, avand la dispozitie un buget redus si folosind o analiza generata pe calculator pentru a-si alege jucatorii.

Daca ai cat d ecat experienta si iti formezi atent o echipa, nu prea ai cum sa dai gres cu o poveste din sport, care prezinta un succes realizat impotriva tuturor sanselor.Asa se intampla si in acest film. Cu un buget mai mult decat suficient pentru o asemenea intriga si cheltuit cu cap, a reiesit un film foarte bun, emotionant pe alocuri, care te tine lipit de ecran doua ore.

Acesta este filmul care a consemnat intrarea lui Jonah Hill in prima linie a Hollywoodului, dar vedetea in care se invarte tot universul acestei povesti este Brad Pitt, iar acesta nu dezamageste, oferind o interpretare solida in care se vede experienta pe acre a acumulat-o intr-o viata de facut filme. Mai sunt si alte cateva aparitii surpriza in rolurile mici pe care va las sa le descoperiti singuri.

Filmele sportive au totusi un pcat major peste care nu multi pot trece si anume previzibilitatea finalului. Depinde de scenaristi sa produca un scenariu bun, care sa faca drumul pana la acel deznodamant cat mai interesant, iar Aaron Sorkin a produs in acest caz un scenariu de-a dreptul captivant, cu dialoguri pline de substanta si cu putine cuvinte in plus. Este o poveste despre baseball, in care o sa vedeti foarte putin baseball, ceea ce ma face sa il apreciez si mai tare. Filmul si mesajul pe care vrea sa il transmita merita toata atentia. Trailer:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!