duminică, 5 martie 2017

Live and Let Die (1973)

Gen: Actiune, Thriller, Aventura

Distributie: Roger Moore, Yaphet Kotto, Jane Seymour, Clifton James, Julius Harris

Regizor: Guy Hamilton [a mai regizat: Try This One For Size(1989), Romeo Williams: The Adventure Begins(1985), Evil Under the Sun(1982), The MIrror Crack'd(1980), Force 10 from Navarone(1978)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 130.000.000 $

Premii:
- Best Film, Evening Standard British Film Awards, 1975
- Golden Screen, Golden Screen, Germany 1974

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 55/100


007 este trimis sa opreasca un magnat al heroinei care are la indemana o organizatie complexa si o cititoare de tarot care nu greseste niciodata.

Sunt aproape sa termin de vazut intreaga serie James Bond si se pare ca involuntar am pastrat ce e mai bun pentru final. Acest film merita tot respectul. Cu un buget care astazi nu ar ajunge nici pentru o comedie romantica decenta, Guy Hamilton a produs un superfilm de actiune. O poveste solida, tipica pentru aceasta franciza, dar dublata de un scenariu foarte bun si de un fir logic mai clar ca niciodata.

Distirbutia este plina de ocntraste. Personajele credibile alterneaza cu cele aproape de ridicol. Din fericire, Roger Moore care este protagonistul acestui film, are una din prestatiile sale memorabile in pielea lui James Bond, chiar la debutul sau in acest rol. Sigur pe el si cu un nivel optim de aroganta, Moore produce o prestatie demna de laude.

Britanicii au facut un exces de ironii la adresa americanilor si imi inchipui ca acestea nu au fost foarte bine primite peste ocean, dar pentru mine au adaugat putina savoare filmului. Tema voodoo aleasa este destul de bizara si aduce si ea o nota interesanta. In plus, filmul ofera cateva din replicile memorabile ale seriei, care au intrat in vocabularul popular de-a lungul vremii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!