duminică, 12 martie 2017

Michael Clayton (2007)

Gen: Drama, Thriller

Distributie: George Clooney, Tilda Swinton, Tom Wilkinson, Michael O'Keefe, Sydney Pollack

Regizor: Tony Gilroy [a mai regizat: The Bourne Legacy(2012), Duplicity(2009)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 190.000.000 $

Filmul a obtinut 27 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role (Tilda Swinton), Academy Awards, USA 2008
- Best Supporting Actress (Tilda Swinton), BAFTA Awards, 2008
- Best Supporting Actor (Tom Wilkinson), AARP Movies for Grownups Awards, 2008
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2008
- Best Supporting Actor (Tom Wilkinson), Alliance of Women Film Journalists, 2007

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 82/100

O firma de avocatura isi aduce omul bun la toate cand unul din avocatii sai are o cadere nervoasa, in timp ce se ocupa de un caz de milioane de dolari, reprezentand o companie chimica despre care stia ca este vinovata.

Intriga este foarte interesanta, deis nu neaparat originala. In afara de putin haos in faza incipienta, actiunea este cursiva si povestea devine din ce in ce mai palpitanta. Acest film nu apeleaza la cine stie ce efecte speciale sau cascadorii pentru a crea tensiune, dar reuseste sa o faca printr-un scenariu foarte bine scris. Deznodamantul este doar pe jumatate previzibil si pe la jumatatea genericului inca te mai intrebi daca urmeaza sa se intample ceva.

Distributia in sine inspira un film serios. Este ticsita de actori experimentati in frunte cu George Clooney si continuand cu Tom Wilkinson sau Michael O'Keefe. Toti au avut prestatii solide, dar senzatia este ca rolurile secundare i-au cam luat fata protagonistului. In apararea lui, Clooney a avut un personaj foarte complex.

Suspansul creste in continuu pana aproape de finalul filmului si asta te tine cu ochii lipiti de ecran. Nu va asteptati sa vedeti un film de actiune pemtru ca nu este asa ceva, cum la fel nu este nici un fel care sa te faca sa ai sentimente placute despre lumea in care traim. Daca va plac filmele realiste si cu multe conglicte moral, atunci vi-l recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!