miercuri, 15 martie 2017

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Gen: Aventura, Actiune, Drama

Distributie: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd, James D'Arcy, Edward Woodall

Regizor: Peter Weir [a mai regizat: The Way Back(2010), The Truman Show(1998), Fearless(1993), Green Card(1990), Dead Poets Society(1989)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 459.100.000 $

Filmul a castigat 23 de premii, printre care:
- Best Cinematography, Academy Awards, USA 2004
- Best Sound Editing, Academy Awards, USA 2004
- Best Production Design, BAFTA Awards, 2004
- Best Costume Design, BAFTA Awards, 2004
- Best Sound, BAFTA Awards, 2004

Nota Gealapa: 7.60
Metascore: 81/100

In timpul razboaielor napoleonice, un capitan britanic isi imipnge nava si echipajul la limita, in urmarirea unui vas frantuzesc de razboi, in jurul Americii de Sud.

Mi-a placut maxim acest film si mi-a parut rau ca a durat doar doua ore. nu stiu cat adevar istoric exista in el dar nici nu ma intereseaza. Cinematografia este superba, costumele la fel si scenariul savuros. Filmul captiveaza pe intreaga sa durata. Atat de bine a fost pus in scena, incat exista riscul sa vi se faca rau de mare daca sunteti ami sensibili.

In rolul principal este Russell Crowe. Este genul acela de rol in care straluceste. Nu este un actor care sa se ingroape in premii, dar interpretarile sale sunt mereu credibile. Pentru acest rol a invatat chiar sa cante la vioara. In celelalte roluri nu regasim prea multe nume mari, dar avem parte si acolo de prestatii solide, care nu pun in pericol credibilitatea povestii si nu te scot din film.

Putine filme reusesc sa surprinda atat de bine o epoca si sa evite sa se ingroape in clisee, dar acesta o face. A tras linia dintre realism si fictiune exact acolo unde trebuie. Peter Weir nu a ales calea usoara, batatorita de alti regizori si a reusit sa puna o astfel de productie intr-o lumina nou si trebuie admirat pentru asta. Un exemplu relevant este ca Weir a filmat un taifun si a folosit parte din acele imagini in acest film, pentru mai mult realism. Trebuie vazut neaparat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!