miercuri, 8 martie 2017

Locke (2013)

Gen: Drama

Distributie: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott, Ben Daniels

Regizor: Steven Knight [a mai regizat: Redemption(2013)]

Incasari: 2.000.000 $

Premii:
- Best Screenplay, British Independent Film Awards, 2013
- Best Actor (Tom Hardy), Chlotrudis Awards, 2015
- European Editor, European Film Awards, 2014
- Best Actor (Tom Hardy), Los Angeles Film Critics Association Awards, 2014
- Best Actor (Tom Hardy), Toronto Film Critics Association Awards, 2014

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 81/100

Ivan Locke, un familist dedicat si un constructor de succes, primeste un telefon chiar inainte de cea mai mare provocare a carierei sale, care ii ameninta existenta calculata si linistita.

Un film simplu dar destul de profund. Tot filmul este filmat exclusiv intr-o masina si vedem un singur personaj. Nu exista decoruri, efecte sau figuratie. Filmul are doar doua lucruri pe care se bazeaza. Primul este scenariul foarte bine scris, acre reuseste sa captiveze chiar si intr-un film atat de static. nici un cuvant nu este aruncat doar pentru a umple spatiul de emisie.

Al doilea lucru este Tom Hardy. Ca unic personaj al filmului era imprios necesar ca el sa produca o interpretare foarte buna si a livrat intr-adevar o prestatie solida. Pe intreaga durata a filmului personajul sau este la volanul unei masini si da telefoane, astfel ca intonatie si mimica fetei au fost singurele doua procedee pe care le-a avut la indemana si le-a folosit excelent. Acest aspect este cu atat mai impresionant venind de la un actor obisnuit mai degraba cu filmele de actiune cu bugete mari.

As spune ca acest film este o adevarata surpriza placuta. Povestea este stabila, coerenta i-ar filmul este suficient de scurt pentru a nu deveni un musafir nepoftit. Este cu siguranta diferit si arata ca si cinematografia minimalista poate produce filme bune. Este o experienta pe care o recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!