luni, 24 ianuarie 2022

Tony Braxton: Unbreak My Heart (2016)

Gen: Biografic, Drama, Musical

Distributie: Skye P. Marshall, Nelson Wong, Lex Scott Davis, Debbi Morgan, Eli Goree

Regizor: Vondie Curtis-Hall [a mai regizat: Faith Under Fire(2018), Abducted: The Carlina White Story(2012), Redemption: The Stan Tookie Williams Story(2004), Glitter(2001), Gridlock'd(1997)]

Premii:
- Best Cinematography in a Television Movie, Leo Awards, 2007
- Best Production Design in a Television Movie, Leo Awards, 2007
- Best Costume Design in a Television Movie, Leo Awards, 2007
- Best Television Movie, Leo Awards, 2007

Nota Gealapa: 5.45

Povestea vieții cântăreței, compozitoarei și producătorului R&B, Toni Braxton.

Din pacate, mi se pare ca acest film strica in mare masura o poveste de viata deosebita. Stiam de Tony Braxton doar ca este o voce puternica, dar nu am avut nici o idee despre traumele si dramele ei personale, iar din pacate acest film mi se pare ca le trateaza prea superficial in unele momente si momente care ar fi putut fi foarte tensionate sunt abordate superficial. Stiu ca este doar un film de televiziune, dar pentru ca un film bigrafic sa fie reusit nu ai nevoie de prea multe lucruri, bugete impresionante sau efecte vizuale de ultima generatie, ca doar nu toate povestile deviata sunt cu calatorii in spatiu, confruntari cu teroristi sau alte evenimente grandioase. Cele mai multe povesti de viata, au la baza probleme cu acre se confrunta toata lumea, dar peste care unii oameni nu numai ca trec peste ele, ci reusesc sa le transforme in povesti de succes. Nu este o poveste care sa faca parte din curentul protocronist; Tony Braxton nu a fost in nici un fel inaintea vremurilor sale, dar  vorbim totusi despre viata unei voci importante din istoria industriei muzicale mondile.

Distributia nu este nici ea impresionanta si nici despre prestatiile protagonistilor nu prea stiu ce sa spun. In afara de Lex Scott Davis, care a fost si protagonista filmului si care a avut cea mai naturala si cu masura interpretare, restul mi s-au parut ca au cam exagerat cu dramatismul si au oferit prestatii intr-un puternic stil etnic. Nu pot sa fiu sigur insa ca acest lucru este gresit, pentru ca nu cunosc mai nimic despre persoanele care au fost portretizate aici. Poate stilul acestora a fost reprodus unu la unu si sunt intr-o mare eroare, dar mie mi s-au parut a fi cam exagerate interpretarile si m-au cam scos din poveste de cateva ori.

E clar ca majoritatea publicului tanar nici nu a auzit de Tony Braxton, daramite sa mai fie si interesat de un film despre viata acesteia. Este clar deci, ca este un film dedicat unui public mai matur. Problema este ca toate filmele facute de Lifetime cam seamana intre ele, in sensul in care scenariile sunt organizate cam la fel si principala grija este aceea de a nu fi prea vulgare, prea violente si asa mai departe, ca nu cumva sa fie interzise vreunei categorii de public. Se pierde in acest fel, cred eu, din autenticitate si asa se intampla si in acest caz. M-am bucurat ca au reusit sa aiba drepturile pentru muzica lui Tony Braxton,d ar din pacate playbackul din acest film este de toata jena. Si trupele romanesti din anii '90 se descurcau mai bine. In concluzie, daca nu aveti vreo slabiciune pentru Tony Braxton, acest film nu prea are ce sa va ofere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!