joi, 27 ianuarie 2022

The Boys & Girl from County Clare (2003)

Titlu original: The Boys from County Clare

Gen: Comedie, Musical, Romantic

Distributie: Colm Meaney, Bernard Hill, Shaun Evans, Andrea Corr, Charlotte Bradley

Regizor: John Irvin [a mai regizat: Mandela's Gun(2016), The Garden of Eden(2008), The Moon and the Stars(2007), The Fine Art of Love: Mine Ha-Ha(2005), Dot.Kill(2005)]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 151.869 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 59/100

În 1965, Jimmy McMahon și grupul său  complotează să câștige o competiție anuală de muzică traditionala din Irlanda.

Intriga acestui film propune un subiect atat de putin important incat pare greu de crezut ca ar starni interesul publicului larg si ca a atras un asemenea buget absolut decent. Bugetul s-a gasit, dar ma indoiesc ac un numar prea mare de oameni ar fi convinsi sa vada acest film citind despre ce este vorba sau chiar vazand trailerul. Va asigur insa ca este un film mult mai bun decat v-ati putea imagina. Daca va place umorul englezesc atunci cu siguranta il veti gasi foarte amuzant. Nu este deloc plictisitor asa cum m-as fi asteptat, ba mai mult pot spune ca este un film pe cat de simplu, pe atat de elegant; la fel de elegant ca un estoc.Simplitatea este un lucru tot mai rar intalnit in cinematografie si atunci cand aceasta este pusa in scena cu dibacie trebuie apreciata.

Chiar daca exista cateva figuri recognoscibile in distributie, nu sunt actori care se regasesc in trending si despre care stirile sa faca inconjurul lumii. Sunt totusi actori seriosi, acre isi iau meseria foarte in serios si a caror pricepere se simte in fiecare scena sau replica rostita. Nu este genul de film in care sa remarci neaparat pe cineva, dar echipa per ansamblu se poate spune ca s-a evidentiat. Nu exista exagerari, cum nu exista nici scene lipsite de suflet. Masura este cuvantul cheie atunci cand vorbim de interpretarile din acest film.

Cinematografia si decorurile au fost si ele la inaltime si au facut ca filmul sa para foarte autentic. Nu mi-am pierdut interesul in nici un moment, iar o intriga simpla reduce riscul de a aparea momente care sa sfideze logica sau scene de umplutura care sa te scoata din poveste si intr-adevar acestea nu au existat. Nu am trait in Anglia anilor '60, dar sunt de parere ca acea epoca a fost reprodusa cu succes. recunosc ca nici eu nu am cautat in mod special acest film si am fost pesimist in legatura cu calitatea sa, dar ma bucur ca l-am vazut si il recomand oricui este in cautare de putina simplitate si eleganta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!