marți, 4 ianuarie 2022

Assassin's Creed (2016)

Gen: Actiune, Aventura, Istoric

Distributie: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling

Regizor: Justin Kurzel [a mai regizat: Nitram(2021), True History of the Kelly Gang(2019), Macbeth(2015), The Turning(2013), The Snowtown Murders(2011)]

Buget: 125.000.000 $
Incasari: 240.697.856 $

Premii:
- Golden Fleece TV Spot, Golden Trailer Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 36/100

Callum Lynch explorează amintirile strămoșului său Aguilar de Nerha și dobândește abilitățile unui Maestru Asasin, înainte de a se confrunta cu societatea secretă a Templierilor. 

De-a lungul timpului au existat jocuri video inspirate din filme de succes, care au fost cu adevarat superbe si impresionante. Invers insa, filmele reusite care au fost inspirate din jocuri video sunt extrem de putine. Asta se intamla pentru ca intrigile din jocuri sunt superficiale si e ok sa fie asa, pentru ca in lumea virtuala nu prea conteaza asta, dar cand sunt transpuse in scenarii, aceste idei foarte bune si originale la baza, isi arata toate acrentele, gaurile si aceasta lipsa de detalii si de logica adeseori impiedica aceste povesti sa devina filme cu adevarat bune. Nici Assassin's Creed nu face exceptie. Porneste de la o idee foarte buna, cu o intriga care creeaz amult interes, dar care se transforma intr-o poveste superficiala care lasa neexplicate suficient de multe lucruri incat sa nu ami aiba logica in unele momente. Bineinteles ca se incearca mascarea acestor defecte cu efecte vizuale de ultima generatie, iar din acest punct de vedere filmul arata impecabil, reusind sa creeze pe ecran doua ere destul de bine, dar uneori acest lucru nu este suficient.

Distributia este de-a dreptul impresionanta si este poate motivul principal care te face sa crezi ca urmeaza sa vezi un film deosebit, dar iata ca unele scenarii sunt atat de neinspirate ca nici macar actori care si-au demonstrat abilitatile in repetate randuri nu pot sa il ridice prea mult. Ce-i drept, acesti actori sunt foarte buni individual, dar ca si grup nu au lucrat foarte mult in aceasta formula de-a lungul timpului, iar aceasta lipsa de chimie dintre protagonisti a fost destul de vizibila. Am avut uneori senzatia ca au existat bisericute la filmari si nu doar pentru ca asa presupunea povestea.

Acum sa nu ma intelegeti gresit: Assassin's Creed nu este nici pe departe cel ami rau film de actiune inspirat din joucri video si cu o asemenea distributie nici nu avea cum sa fie. Exista scene de actiune epice, dar intriga este foarte dezordonata, logica este neglijata pe parcurs doar ca sa invinga cine trebuie si felul in care se alterneaza planurile temporale nu este nici el foarte inspirat. Cred insa ca ar trebui sa ne bucuram de acest film pentru ceea ce este, adica un film fantastic solid, excelent din punct de vedere tehnic si cu cateva efecte vizuale impresionante.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!