joi, 13 ianuarie 2022

Suicide Squad (2016)

Gen: Actiune, Fantastic

Distributie: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Viola Davis, Jaime FitzSimons

Regizor: David Ayer [a mai regizat: The Tax Collector(2020), Bright(2017), Fury(2014), Sabotage(2014), End of Watch(2012)]

Buget: 175.000.000 $
Incasari: 746.846.894 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Oscar - Best Achievement in Makeup and Hairstyling, Academy Awards, SUA 2017
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2017
- Critics Choice Award - Best Actress in an Action Movie (Margot Robbie), Broadcast Film Critics Association Awards, 2016
- Most Overrated Movie of the Year, Golden Schmoes Awards, 2016
- Best Supporting Actress of the Year (Margot Robbie), Golden Schmoes Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 40/100

O agenție guvernamentală secretă recrutează unii dintre cei mai periculoși răfacatori încarcerați pentru a forma o forță operativă defensivă. Prima lor misiune: salvarea lumii de la apocalipsă.

Nu pot sa inteleg pe deplin de ce acest film a avut parte de atat de mult hate. Cred ca mare parte din el vine din partea fanilor inraiti Marvel, care considera ca Dc Universe a intrat cumva pe teritoriul lor cu Suicide Squad. Pana la acest film, rolurile erau cumva bine impratite. Marvel avea supereroii care salvau lumea cu umor si glume bune, iar Dc Universe pe cei dramatici pentru care totul era atat de serios. Acest film este primul din parte DC care abordeaza acelasi stil plin de umor cu care ne obisnuise concurenta. Nu are cine stie ce poveste in spate si ne ofer unu dintre cei mai slabi Joker din cati am vazut, dar in rest nu este un film rau deloc. Din punct de vedere tehnic arata ireprosabil, gulmele sunt bune, exista scene epice din belsug, iar suspansul exista din plin.

Distributia este surprinzator de buna, avand in vedere ca Marvel a dat cate un rol d esupererou aproape oricui, incat uitasem ca mai exista actori liberi pentru astfel de personaje. Numele prezente aici sunt cu adevarat relevant, dar prestatiile lor sunt foarte diferite. Viola Davis sau Will Smith au intepretari decente, dar care nu ies in evidenta cu nimic, dar exista si cateva extreme. Jared Leto, chiar daca nu a avut un rol major, a reusit sa ma dezamageasca in pielea lui Joker. La polul opus o regasim pe Margot Robbie, care a reusit sa fure aproape intreaga lumina a reflectoarelor cu ceea ce este de departe cea mai buna prestatie din acest film, cu care si-a facut personajuls a fie cel ami indragit din tot filmul.

Daca fanii Marvel incearca sa iltina la pamant, fanii Dc incearca din rasputeri sa umfle acest film facandu-l sa para o capodopera. Adevarul este pe undeva pe la mijloc. Senzatia este ca acest scenariu a fost facut in graba si ar fi trebuit ca personajele sa fie dezvoltate mai complex, iar intrigii sa i se dea ceva mai multa profunzme. Cert este ca oricum Suicide Squad este oricum un mare pas in fata comparativ cu filme precum Batman vs Superman de exemplu. Este un film care ofera mai multa distractie decat majoritatatea si abia astept sa vad si continuarile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!