marți, 18 ianuarie 2022

Reasonable Doubt (2014)

Gen: Crima, Thriller

Distributie: Dominic Cooper, Samuel L. Jackson, Gloria Reuben, Ryan Robbins, Erin Karpluk

Regizor: Peter Howitt [a mai regizat: Scorched Earth(2018), Radio Rebel(2012), Dangerous Parking(2007), Laws of Attraction(2004), Johnny English(2003)]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 602.802 $

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 19/100

Viata unui procuror este data peste cap dupa ce este implicat într-un accident si fuge de la fata locului, iar un alt bărbat este arestat si acuzat pentru crima sa.

Principala problema a filmului este ca aceasta intriga s-a mai facut de prea multe ori, uneori cu succes destul de mare si la o scara mult mai grandioasa. Filmul nu e foarte rau, dar nu a reusit sa ma surprinda cu adevarat in nici un moment. A fost previzibil si acest detaliu nu prea a fost compensat in nici un fel. Dialogurile sunt asa si asa... sa zicem decente, efectele vizuale lipsesc cu desavarsire, scenele de actiune epice nu sunt nici ele, air atunci cand se incearca ceva de genul sunt scene prea batranesti pentru a mai impresiona. Tensiune apare de cateva ori, dar dureaza atat de putin acele momente, ca daca clipesti prea des ai sanse reale sa le ratezi.

Distributia este a doua problema maricica a filmului. Samuel L. Jackson are o prestatie decenta. Chiar daca nu am vazut aici cea mai buna performanta a carierei lui, el ofera totusi o interpretare solida si ca de fiecare data cand are un rol cumva negativ, reuseste sa fie credibil. Problema a fost la Dominic Cooper, care a fost putin balsoi in acest film, atitudine care nu m-ar fi deranjat daca ar fi fost dublata de o interpretare pe masura, dar nu a fost cazul de asa ceva. Prestatia lui a fost destul de stearsa. poate nu l-a ajutat nici scenariul sau poate s-a bazat ca doar prezenta in acelasi film cu Samuel L. Jackson il va face sa para mai bun, cert este ca nu a fost deloc convingator.

Este posibil sa va placa acest film si poate fi o optiune daca sunteti in cautarea unui thriller oarecare. Este un film decent in ciuda gaurilor din intriga si in ciuda faptului ca dialogurile explica cam tot si nu iti pune deloc mintea la contributie si nu te face sa te intrebi ce urmeaza sa se intample fie in timpul filmului, fie dupa cce acesta se termina. Mie a reusit sa imi pastreze atentia pana la final fara probleme si asta nu este lucru putin, dar peste ceva vreme daca ma va intreba cineva daca l-am vazut va trebui sa vad un trailer sau sa il caut pe siteuri, pentru ca nu mi-l voi aminti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!