miercuri, 19 ianuarie 2022

The Nice Guys (2016)

Gen: Crima, Actiune, Comedie

Distributie: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley

Regizor: Shane Black [a mai regizat: The Predator(2018), Edge(2015), Iron Man 3(2013), Kiss Kiss Bang Bang(2005)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 62.788.218 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Oglethorpe Award for Excellence in Georgia Cinema, Georgia Film Critics Association (GAFCA), 2017
-
Most Underrated Movie of the Year, Golden Schmoes Awards, 2016
- Most Original Trailer, Golden Trailer Awards, 2017
- Best Comedy Poster, Golden Trailer Awards, 2017
- Most Original, Golden Trailer Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 70/100

În Los Angelesul anilor '70, o pereche improbabilă de detectiviprivați investighează disparitia unei fete și moartea misterioasă a unei vedete porno.

Fara sa pot pune degetul pe ceva anume care il face special, The Nice Guys  este un film care mi-a placut neasteptat de mult si pe care il consider foarte bun. Intr-adevar nu are o intriga revolutionara si nici cele mai impresionante efecte speciale sau scene de actiune si poate de asta nu este cu adevarat exceptional. Chiar daca scenariul este excelent si ofera dialoguri interesante si o abundenta de glume bune, dar nu compenseaza in totalitate celelalte lipsuri si nici nu dezvolta cum ar trebui toate personajele cheie. Totusi, cel ami imporant este ca filmul are vitalitate, un ritm bun, umor de buna calitate si chiar daca este o poveste pe acre am mai vazut-o in diferite forme, nu pare veche sau fortata in vreun fel.

Mare parte din vibeul pozitiv al filmului se datoreaza colaborarii excelente dintre Russell Crowe si Ryan Gosling,a caror chimie a facut ca personajele lor si interactiunile dintre acestea sa para foarte fresh si naturale, in ciuda faptului ca la baza sunt doua tipologii de politist bun si rau uzate in exces in industrie. Nici unul dintre ei nu a produs vreo interpretare frisonanta, dar au folosit suficient din talentul si experienta lor pentru a utiliza la maxim potentialul oferit de aceasta poveste si de acest scenariu bine scris. Intalnim actori foarte exerimentati si carismatici si in rolurile secundare, cu prestatii la fel de solide, care au contribuit la randul lor intr-o masura semnificativa la reusita proiectului.

As remarca totusi ca prima jumatate a filmului este cea mai consistenta simai solida, care te imbie si te face sa indragesti cu adevarat povestea. In cea de-a doua jumatate ambele personaje principale devin cumva mai lipsite de inteligenta si iau uele decizii lipsite de logica, provocand astfel situatii exagerate, iar daca sunteti un perfectionist cand vine vorba de credibilitatea povestilor, s-ar putea ca acest detaliu sa va provoace oarecare disconfort. Personal cred ca astfel de situatii extreme sunt necesare in astfel de filme si uneori chiar indicate, iar per total The NIce Guys  este un film foarte distractiv, pe parcursul caruia timpul zboara repede si care are sanse mari sa te binedispuna, motiv pentru acre il si recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!