joi, 6 ianuarie 2022

The Thing Below (2004)

Gen: Horror

Distributie: Billy Warlock, Kurt Max Runte, Catherine Lough Haggquist, Pete Graham, Warren Christie

Regizor: Jim Wynorski [a mai regizat: CobraGator(2018), A Doggone Hollywood(2017), Legend of the Naked Ghost(2017), A Doggone Christmas(2016), Nessie & Me(2016)]

Buget: 1.500.000 $

Nota Gealapa: 2.65

O platformă de foraj secretă din Golful Mexic aduce la suprafata o creatură extraterestră inchisa in adâncuri, care odată eliberată, isi incepe razbunarea criminală.

Da, este genul acela de film pe parcursul caruia timpul se dilata, atat de prost este. daca alegeti totusi sa il vedeti va avertizez ca va va provoca un mare parapon. Genul asta de film au de obicei d epartea lor macar o intriga absolut scandaloasa care a iti creeze ceva interes, dar The Thing Below  nu are nici macar asa ceva. Povestea este absolut mediocra, air asta este cel mai bun lucru din filme, pentru ca restul aspectelor, cum ar fi dialogurile, decorurile sau efectele sunt pur si simplu jenante. Dupa numai cateva minute m-au uitat sa vad ce durata are filmul pentru ca atat de repede am realizat ca urmeaza o tortura psihica greu de suportat. Un meci de fotbal intre Progresul Somcuta Mare si Simleul Silvaniei are toate sansele sa fie mai palpitant si dureaza aproximativ la fel de mult.

Prestatiile asa zisilor actori din acest film se adauga si ele pe lista lucrurilor jenante din acest film. E drept ca acest scenariu ar fi condamnat din start orice actor indiferent de experienta si calitatile sale, dar am avut senzatia ca cei din filmul asta chiar si-au emritat soarta. Nu am vazut in nici un moment nici macar o stralucire de luciditate in privirile lor, ce sa mai vorbim de potential artistic, emotie sai chimie intre ei. In afara de Warren Christie care este vag cunoscut, ceilalti sunt atat de anonimi ca au sanse sa nu ii recunoasca nici familia la o reuniune de Craciun, iar dupa ce au aratat in acest film au toate sansele sa ramana asa.

Este cu siguranta unul dintre cele mai proaste filme pe care le-am vazut vreodata si sunt convins ca daca ar fi ajuns vreodata pe un ecran de cinema, spectatorii ar fi pornit un protest spontan in fata cinematografului respectiv. Este un film care se vrea horror, dar care nu reuseste nici macar sa creeze putina tensiune, caci despre sperieturi nici nu poate fi vorba. Am vazut monstri mai reusiti in jocul Super Mario de pe Nintendo. Ma gandesc ca sunt sate intregi in lumea asta unde copiii mor de malnutritie, ca sa nu mai zic de alti oameni care mor cu zile pentru ca nu au cateva zeci de mii de euro pentru o operatie sofisticata, iar cineva a decis sa cheltuiasca un milion si jumatate de dolari pe asa ceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!