duminică, 9 ianuarie 2022

The 33 (2015)

Gen: Drama

Distributie: Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, Juliette Binoche, James Brolin, Lou Diamond Phillips

Regizor: Patricia Riggen [a mai regizat: Miracles form Heaven(2016), Girl in Progress(2012), Lemonade Mouth(2011), Revolición(2010), Under the Same Moon(2007)]

Buget: 26.000.000 $
Incasari: 27.972.023 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2015
-
Best Picture, Imagen Foundation Awards, 2016
- Best Director, Imagen Foundation Awards, 2016
- Best Actor - Feature Film (Antonio Banderas), Imagen Foundation Awards, 2016
- Best Actress - Feature Film (Juliette Binoche), Imagen Foundation Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 55/100

Un film bazat pe povestea reala a celor 33 de mineri captivi in subteran, dupa prabusirea unei mine de aur și cupru.

Imi aduc aminte cand povestea care sta la baza acestui film a tinut capatul de afis al jurnalelor de stiri o perioada indelungata de timp si de cand am avzut ca s-a terminat cu bine ma asteptam sa se faca un film si iata ca acesta nu a intarziat sa apara. Din fericire, nu este un film cu atatea ifose cat m-as fi asteptat. Nu creeaza prea multi eroi falsi si ramane destul de aproape de realitate. Daca scenariul ar fi luat- razna, sunt convins ca publicul ar fi taxat filmul, mai ales ca evenimentele prezentate sunt recente si proaspete in memoria publicului, spre deosebire de alte evenimente istorice ecranizate. The 33 este absolut in regula si din punct de vedere tehnic, reusind sa transmita cu succes sentimentul de claustrofobie, iar scenele accidentului te tin efectiv cu sufletul la gura.

Distributia este si ea una destul de onesta. Are cateva nume experimentate si consacrate la Hollywood, dar contine si multi actori de origine latina care cu siguranta dau un plus de autenticitate. Dintre toti, s-a desprins cumva ca protagonist Antonio Banderas, al carui nume a revenit neasteptat in prim-plan in ultimii ani, dupa ce acesta intrase intr-o vreme intr-un con de umbra. Cred ca interpretarea lui a fost buna, mai ales ca abilitatile lui dramatice nu sunt primul lucru care iti vin in minte atunci cand te gandesti la el. nu stiu cat de mult a inflorit scenariul dialodurile si faptele care s-au intamplat cu adevarat in subteran, dar cert este ca i-a ajutat pe mai toti actorii sa ofere prestatii convingatoare si am reusit sa empatizez cu destule personaje pentru care m-am temut, m-am bucurat sau pe care le-am detestat.

Decorurile, dialogurile, efectele...absolut toate aspectele acestui film m-au facut sa simt parte din durerea, anxietatea sau bucuria tuturor partilor implicate. Nu face o impresie buna din prima, dar se transforma destul de repede intr-o poveste foarte antrenanta, care creeaza o cantitate neasteptata de suspans, avand in vedere ca finalul il stim probabil toti inca de la inceput. The 33 ne prezinta o poveste de supravietuire absolut impresionanta din care se pot extrage destule lectii  de viata care pot fi puse in practica daca sunteti genul acela de persoana. Este un film pe care nu numai ca il recomand, dar il si adaug la colectia personala pentru a-l revedea candva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!