sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Life or Something Like It (2002)

Gen: Romantic, Comedie

Distributie: Angelina Jolie, Edward Burns, Tony Shalhoub, Christian Kane, James Gammon

Regizor: Stephen Herek [a mai regizat: Afterlife of the Party(2021), Same Time, Next Christmas(2019), Dolly Parton's Christmas of Many Colors: Circle of Love(2016), Dolly Parton's Coat of Many Colors(2015), The Great Gilly Hopkins(2015)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 16.872.671 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 31/100

Un reporter intervievează un clarvazator, care îi spune că va muri și că viața ei este lipsită de sens.

Per total este doar o comedie decenta, nu foarte memorabila si care nu impresioneaza mai deloc. Are insa cateva scene foarte amuzate si o intriga mai originala decat am vazut la majoritatea filmelor moderne. Scenariul ar fi putut fi mai bun si sa ajute mai mult povestea, dar mai salveaza situatia ritmul destul de alert.  In rest, nu sunt foarte multe lucruri de spus. Povestea devine previzibila destul de repede, iar drumul presarat cu glume adeseori reusite duce spre un final asteptat si prea putin surprinzator. Nu imi pare rau ca l-am vazut, dar nici nu va fi una din optiuni atunci cand ma va apuca nostalgia sa revad un film.

Distributia nu este nici ea prea impresionanta per ansamblu, dar ne ofera o Angelina Jolie in floarea varstei  si aproape de varful carierei, care are o prestatie bunicica. Am vazut-o performand si mult mai bine in alte circumstante, dar adevarul este ca nu a fost niciodata o actirta care sa dea pe din afara de versatilitate si talent. Are insa suficiente calitati incat sa nu putem spune despre ea ca frumusetea este singurul sau atu. Coprotagonist in acest fim si partenerul Angelinei a fost Edward Burns, care a parut inca de la inceput complexat de stralucirea partenerei sale si care nu mi s-a parut ca s-a ridicat la inaltimea acesteia si nici macar la cea a unei povesti asa si asa. La capitolul actori 90% din acest film este doar Angelina Jolie, 8% interventiile lui Tony Shalhoub si restul de 2% se imparte intre ceilalti.

Filmul are doua lipsuri majore care il impiedica sa iasa din plutn si sa fie cu adevarat bun. Este un film care urmeaz acalea batatorita a lectiei de a trai fiecare zi ca si cum ar fi ultima, doar ca nu ofera nici o perspectiva noua asupra subiectului si nici nu reuseste sa creeze un personaj de care sa iti pese cu adevarat. Este un film ok pentru pierdut putin timp, dar ce te faci daca este ultima ta zi, asa cum zice filmul? Cu siguranta nu asta este ultimul lucru pe care sa il faci inainte sa mori si nu este nici macar ultimul film pe care sa il vezi inainte sa incepi sa cobori spre locul ala calduros.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!