miercuri, 26 ianuarie 2022

The Way Back (2020)

Gen: Sport, Drama

Distributie: Ben Affleck, Al Madrigal, Janina Gavankar, Michaela Watkins, Brandon Wilson

Regizor: Gavin O'Connor [a mai regizat: The Accountant(2016), Jane Got a Gun(2015), The Prince(2015), Warrior(2011), Pride and Glory(2008)]

Buget: 21.000.000 $
Incasari: 14.690.514 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 66/100

Jack Cunningham a fost un fenomen al baschetului liceal dar a părăsit jocul si si-a irosit viitorul. Ani mai târziu, acceptă fără tragere de inimă o slujbă de antrenor la liceul unde chiar el a fost vedeta o vreme, care poate fi o ultimă șansă.

Povestile din sport in care u underdog reuseste sa atinga obiective ce par imposibile ajung imediat la inimile spectatorilor, pentru ca tuturor ne place sa ne mintim ca ne regasim in ele si sa credem ca o sa trecem peste tote problemele din viata noastra. The Way Back ne propune un protagonist mai atipic, care nu este deloc intangibil din punct de vedere moral si care are destui monstri personali. Acest detaliu ajuta filmul intr-o oarecare masura, dar nu poate compensa in totalitate celelalte lipsuri. Scenariul nu este unul deosebit, iar povestea urmeaza cumva un fir logic pe care l-am mai intalnit in astfel de filme si prin urmare si previzibil. In plus, miza filmului nu este una atat de importanta incat sa fie asa de captivanta incat sa faca defectele sa se piarda in decor.

Distributia are in componenta aproape in totalitate actori tineri, acre inca nu au o cariera atat de mare in spate si care se afla inca pe drumul spre afirmare, dar actori cu potential. Toti acestia ar fi trebuit sa se stranga in jurul lui Ben Affleck, singurul nume cu adevarat mare din acest film si sa profite de experienta si abilitatile lui. Cred ca a fost o strategie buna, care a functionat macar partial, chiar daca nu am vazut interpretari deosebite nici din partea lui Affleck si nici din partea celorlalti.Cred ca chimia dintre ei este buna, iar prestatiile acestora sunt suficiente de bune, chiar daca lipsite aproape total de stralucire. Totusi se vede experienta superioara a lui Ben Affleck si fara sa fie una din interpretarile marcante ale carierei sale, prestatia sa de aici este cu o clasa peste a celorlalti.

The Way Back este un film sportiv doar pe jumatate, pentru ca sunt abordate si probleme umane mult mai profunde, cel principal fiind cum reusim sa trecem peste o drama personala a carei consecinta directa este pierderea celor dragi, iar modul in care povestea abordeaza acest subiect este destul de inspirat si reuseste sa las ein urma destule sperante si pozitivitate. Partea mai rea a filmului, este ca se concentreaza atat de tare pe problemele personajului principal, incat sunt multe momente in care acesta este depresiv de-a dreptul si te seaca de energie. Nu este genul de film care sa debordeze de energie si tensine, dar este o poveste care poate fi pe placul multora.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!