vineri, 7 ianuarie 2022

The Star (2017)

Gen: Animatie, Aventura, Comedie

Distributie: Steven Yeun, Keegan-Michael Key, Aidy Bryant, Gina Rodriguez, Zachary Levi

Regizor: Timothy Reckart [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 62.856.743 $

Premii:
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2017

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 42/100

Un măgar mic, dar curajos și prietenii săi animale devin eroii necunoscuți ai primului Crăciun. 

Chiar daca pot spune cu mandrie ca si in acest sezon de sarbatori am fost un Grinch veritabil, am vazut totusi mai multe filme de Craciun ca niciodata pe care o a vi le prezint la un moment dat. Primul dintre el a fost The Star, o animatie cu un buget destul de maricel, adresata in principal copiilor, dar care ascunde si cateva glumite pentru adulti, astfel incat experienta sa nu fie una dezagreabila pentru acestia. Un ortodox habotnic s-ar putea sa spuna ca acest film este o blasfemie, sau ca minimalizeaza un eveniment mult prea important, dar nu cred ca este cazul sa ne luam atat de in serios. E drept ca acesta nu este chiar un film de Craciun, dar trebuia sa incep cu ceva usurel, inainte sa ajung la filmele cu Mos Cracun, sau cele in care toata lumea isi gaseste dragostea in fata unui semineu. Calitatea animatiilor este destul de buna, glumele sunt in cea mai mare parte reusite si per total este un film care poate fi vizionat cu placere in familie, alaturi de cei mici.

Distributia nu este rea deloc. Totusi numele mai mari asigura vociledin rolurile mai mici. Acolo gasim actori ca Chritopher Plummer, Kelly Clarkson, Kris Kristofferson, Mariah Carey si chiar Oprah Winfrey. Fara sa citesc distributia nu as fi identificat cui apartin cele mai multe dintre voci, deci putem considera ca si-au facut treaba asa cum trebuie. Nu am fost scos din poveste in nici un moment si nici nu am simtit nevoia ca lipseste ceva la capitolul interpretare.

The Star este un film serios, care vine de la un studio urias. Cei mici il vor indragi si exista si au si cate ceva de invatat pe ici pe colo, dar asa cum spuneam mai devreme, nu este o cauza pierduta nici pentru adulti care au destule lucruri rezervate pentru ei. Nu cred ca va deveni un clasic sau ca va produce niste personaje suficient de populare, care sa genereze alte filme (pana la urma Shrek ne-a oferit deja un magar simpatic), dar merita macar o vizionare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!