vineri, 28 ianuarie 2022

Tomb Raider (2018)

Gen: Aventura, Actiune

Distributie: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas

Regizor: Roar Uthaug [a mai regizat: The Wave(2015), Escape(2012), Magic Silver(2009), Cold Prey(2006)]

Buget: 94.000.000 $
Incasari: 274.650.803 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 48/100

Lara Croft (Alicia Vikander), fiica extrem de independentă a unui aventurier dispărut, trebuie să isi depaseasca limitele dupa ce descoperă insula pe care a dispărut tatăl ei, Lord Richard Croft (Dominic West).

Cand o franciza profitabila este in moarte clinica sau ajunge intr-un punct mort, ultimul as din mana al producatorilor este sa dea drumul unui prequel, sau chiar a unei serii de filme a caror actiune se desfasoara din punct de vedere temporal iniantea filmului original. De cele mai multe ori acestea dezamagesc, uneori au rezultat si filme foarte bune din acest artificiu, dar de fiecare data se incaseaza sume importante la box offiice, deci reteta este cumva sigura. Aceste filme sunt rareori pinaclul unei francize, dar pentru fanii care nu sunt pregatiti sa se desparta inca de anumiti peroi sunt absolut binevenite. In cazul Tomb Raider vorbim de un film care poate fi catalogat mai degraba ca un succes decat un esec. Aceasta intriga nu aduce nimic foarte special povestii in general, desi ar fi trebuit sa fie absolut surprinzatoare, dar filmul este unul destul de bun de actiune, cu efecte reusite si scene epice din plin.

Distributia este si ea decenta, cu un grup de actori foarte la moda in roluri cheie, dar si un contingent de actori mai putin cunoscuti, dar cu experienta destula si abilitati dovedite in timp si chiar daca nu putem vorbi de interpretari memorabile intr-un asemenea film, cred ca s-a fructificat la maxim potentialul oferit de scenariu, atat cat a fost el. Din acest punct de vedere am primit exact ce ma asteptam. Singura necunoscuta era rasounsul la intrebarea daca Alicia Vikander va fi credibila in acest personaj si cred ca a fost suficient de credibila, dar nu pot spune ca a avut impactul pe acre la avut Angelina Jolie prima data cand a dat viata personajului Lara Croft.

Alicia Vikander este fara indoiala atractia principala a acestui film, dar cei care spera sa vada ceva mai multa piele si asta este motivul pentru care aleg filmul, vor fi crunt dezamagiti pentru ca Hollywoodul trece printr-o perioada mai cuminte din acest punct de vedere, cu exceptia catorva regizori mai excentrici. Povestea se pierde uneori si se afunda in detalii prea putin importante pentru imaginea de ansamblu, dar per total este un film distractiv care ofera destula tensiune, mai putin suspans, dar il recomand cui isi doreste actiune de calitate intr-o seara de film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!