vineri, 3 aprilie 2020

IO (2019)

Gen: SF, Aventura, Drama

Distributie: Margaret Qualley, Anthony Mackie, Danny Huston, Tom Payne, Emma Fitzgerald

Regizor: Jonathan Helpert [a mai regizat: House of Time(2015)]

Nota Gealapa: 5
Metascore: 40/100

O tanara femeie de stiinta care incearca sa salveze un Pamant muribund, formeaza o conexiune cu un barbat care incearca sa prinda ultima naveta care paraseste planeta.

Acest film nu este altceva decat o dezamagire. Este lipsit de originalitate, lipsit de suspans si tensiune, cu prea putine rasturnari de situatie si cu ifose filozofice si de profunzime, dar fara substanta reala, nefiind altceva decat o mica lectie de etologie. Facut probabil cu maruntis, austeritatea se simte in fiecare cadru. Ar trebui sa fie un film despre speranta, dar sansele sunt mai degraba sa provoace depresie, mai ales ca scenariul pare sa fie scris de cineva care a avut un trip nasol.

Distributia este extrem de redusa numeric. Practic vedem doar trei fete tot filmul, dar acest lucru nu parea sa fie o problema la prima vedere, mai ales ca cei doi protagonisti sunt destul de experimentati, ce-i drept in alt gen de film. Din pacate, atat Margaret Qualley, cat si Anthony Mackie au cazut in capcana supradramatizarii unui scenariu mediocru, lucru deranjant de multe ori si acre a venit la pachet si cu o lipsa de chimie totala intre ei.

Parerea mea umila este ca atunci cand spui o poveste trebuie sa ai o idee, un mesaj, o concluzie, ceva...orice. IO este doar un sandwich de paine cu miez de... paine, adica cu nimic. O felie uriasa de nimic, intre o felie de planeta apocaliptica si una de explorare a spatiului si asezonata din plin cu galimatie. Bine macar ca a fost destul de scurt si nu mi-a irosit prea mult timp din viata. in nici un caz nu recomand acest film. Sunt zeci de filme care au aceasta abordare si care sunt mai reusite decat acesta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!