miercuri, 22 aprilie 2020

Spider-Man: Homecoming (2017)

Gen: Actiune, Aventura, SF

Distributie: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau

Regizor: Jon Watts [a mai regizat: Spider-Man: Far from Home(2019), Cop Car(2015), Clown(2014), Our RoboCop Remake(2014), Eugene!(2012)]

Buget: 175.000.000 $
Incasari: 880.166.924 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Best Performance by a Younger Actor (Yom Holland), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2018
- Special Award - Bruno Paolo Astori plate to the emerging voice, Il Festival Nazionale del Doppiaggio Voci nell'Ombra, 2017
- Choice Summer Movie Star: Male (Tom Holland), Teen Choice Awards, 2017
- Choice Summer Movie, Teen Choice Awards, 2017
- Centauri Award - Digital Marketing, Vega Digital Awards, 2018

Nota Gealapa: 7.35
Metscore: 73/100

Peter Parker incearca sa tina in echilibru viata sa de liceean obisnuit cu alter egoul sau de super erou, in timp ce se afla pe urmele unei amenintari care vaneaza pe cerul New Yorkului.

Spider Man nu s-a numarat niciodata printre eroii mei preferati din genul asta de filme, iar acest lucru nu s-a schimbat nici dupa ce am vazut Homecoming, dar am apreciat mereu valitatea productiilor. Si de aceasta data vorbim de un film bun, chiar excelent din punct de vedere vizual, ticsit de scene epice de actiune si plin de suspans, dar care nu este dus niciodata pana aproape de paroxism. Este primul film intreg cu Tom Holland in pielea lui Spider Man, dupa o aparitie scurta intr-un Avengers si trebuie sa recunosc ca aceasta noua reinventare a originilor personajului este de departe cea mai credibila, atat cat putem vorbi de credibilitate in universul Marvel.

Pe langa Tom Holland care avea de dovedit ca este capabil sa duca in spate un asemenea personaj si sa ofere o calitate de acelasi nivel cu ceilalti super eroi Marvel, lucruri pe care le-a stapanit foarte bine, distributia ne ofera ocazia sa vedem putin si figuri familiare din acest peisaj ca Robert Downey Jr., sauGwyneth Paltrow, dar si nume noi in roluri secundare ca Michael Keaton, Marisa Tomei sau Zendaya. Absolut toti au livrat ce se astepta de la ei, adica suficienta credibilitate pentru a mentine povestea vie. Au oferit aceelasi prestatii solide, dar nu foarte stralucitoare cu care suntem obisnuiti in astfel de filme. Cat despre protagonist, Tom Holland s-a descurcat foarte bine, s-a integrat repede in peisaj, a fost bine primit de public si cred ca o vreme destul de indelungata va stapani personajul Spider Man.

Cred ca acest film film reuseste sa transmita ce mai bine ce are de transmis personajul Peter Parker, mia bine decat toate celelalte puneri in scena ale personajului de-a lungul vremii. Este pentru prima data cand mi se pare ca Spider man are si un mesaj si un pic de substanta si este putin mai mult decat un pretext pentru scene epice de actiune si ele binevenite, bineinteles. Cred ca acest film merita vazut, fie si numai pentru a mai pune o piesa in puzzleul marvel care a devenit cam mare in ultima vreme. Eu sunt mare fan 4DX in general, dar cred ca aceasta experienta ar fi prea obositare pentru acest film. Avand in vedere cat de bine arata din unct de vedere vizual, cred ca IMAX-ul ii face cinste cel mai bine, daca mai aveti ocazia sa il vedeti astfel.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!