sâmbătă, 25 aprilie 2020

Disturbia (2007)

Gen: Thriller

Distributie: Shia LaBeouf, David Morse, Carrie-Anne Moss, Sarah Roemer, Aaron Yoo

Regizor: D.J. Caruso [a mai regizat: xXx: Return of Xander Cage(2017), The Disappointments Room(2016), Standing Up(2013), I Am Number Four(2011), Eagle Eye(2008)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 118.114.220 $

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2008
- Choice Movie: Horror/Thriller, Teen Choice Awards, 2007
- Choice Movie Actor: Horror/Thriller (Shia LaBeouf), Teen Choice Awards, 2007
- Choice Movie: Breakout Male (Shia LaBeouf), Teen Choice Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 62/100

Un adolescent aflat in arest la domiciliu este convins ca vecinul sau este un criminal in serie.

Filmul asta are cateva probleme destul de mari, cea mai importanta dintre ele fiind lipsa de originalitate. Din 1954, de cand Hitchcock a facut Rear Window am tot vazut aceasta intriga pusa in scena. Apoi, sunt destule actiuni fara sens, care se intampla doar de dragul actiunii, in frunta cu momentul cand lucrurile o iau razna total nejustificat. Ca sa fie peisajul complet, avem si cea mai cliseistica idila posibila. Cu toate astea, filmul reuseste cumva sa fie palpitant si exhaleaza suspans si tensiune. Este un film suficient de sinistru, agreavil, cu un ritm bunicel si chiar cateva sperieturi reusite.

Distributie este si ea destul de bunicica. In rolul principal il avem pe Shia LaBeouf, care la vremea aparitiei acestui film frangea inimile adolescentelor din lumea intreaga, avand aici poate singurul sau rol reusit inainte de trilogia Transformers. Personajul negativ este interpretat de David Morse, care este foarte credibil in astfel de roluri. Sarah Roemer a avut si ea o prestatie decenta, reusind sa fie adorabila. Interpretarile sunt de un nivel bunicel, in nota filmului, dar fara sa fie cu adevarat speciale. Pana la urma nici scenariul nu este vreo capodopera, astfel ca actorii nu cred ca puteau face mai mult.

Nu este un film horror, desi mi-ar fi placut sa fie. Este insa un thriller care iti poate provoca cativa fiori. Inceputul este absolut brutal, iar justificarile gasite de scenariu pentru anumite actiuni din prima parte a filmului sunt chiar decente si doar de pe la jumatate incolo tind sa devina superficiale. In concluzie, da, recomand acest film, pentru ca are toate sansele sa va placa. Si mie mi-a placut destul de mult, dar nu la fel de mult ca originalul insa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!