miercuri, 15 aprilie 2020

The Children Act (2017)

Gen: Drama

Distributie: Emma Thompson, Stanley Tucci, Ben Chaplin, Nikki Amuka-Bird, Jason Watkins

Regizor: Richard Eyre [a mai regizat: King Lear(2018), The Dresser(2015), The Other Man(2008), Notes on a Scandal(2006), Stage Beauty(2004)]

Incasari: 17.696.794 $

Premii:
- Best Production Design Independent Feature Film - Contemporary, British Film Designers Guild Awards, 2018
- Andreas Award, Norwegian International Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 62/100

Pe masura ce casnicia ei se farama, o judecatoare trebuie sa ia o decizie in cazul unui adolescent care refuza o transfuzie de sange din cauza principiilor sale religioase.

Un film interesant, dar cu destule probleme. O sa incep cu partile pozitive. Ridica niste teme de dezbatere foarte interesante despre religie, liberul arbitru sau ipocrizie. Acestea si inca alte cateva sunt bine dezabatute, fapt care creeaza destul interes si suspans. Scenariul este foarte important intr-un asemenea film, iar acesta este scris destul de bine si nu iroseste prea multe cuvinte. Din pacate nu este suficient de aceasta data. Filmul este mult prea static si are destule momente moarte care il trag in jos.

Distributia nu este rea pentru un asemenea film. In rolul principal, aproape singurul de altfel acre are suficient timp de ecran, o avem pe Emma thompson, o actrita a carei experienta se vedea si poarta filmul cat de bine poate ea. Actori experimentati gasim si in pielea celorlalte personaje, dar acestia au prea putin timp la dispozitie pentru a o ajuta si a contribui decisiv la impresia generala. Cu toate astea, nivelul prestatiilor artistice este unul satisfacator.

Tema dragostei este si ea ridicata, dar dragostea din acest film nu este un libov, este o poveste asezata, o dragoste intelectuala cu care nu se pot identifica foarte multe persoane si cred ca asta afecteaza popularitatea generala a filmului, pentru ca aceasta abordare poate fi interpretata greist ca fiind aroganta.Este un film destul de inteligent, dar deloc memorabil. Este genul acela de film acre este posibil sa iti placa, dar pe care o sa il uiti destul de repede si care nu te va afecta mai deloc.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!