joi, 16 aprilie 2020

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Gen: SF, Actiune

Distributie: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper

Regizor: James Gunn [a mai regizat: Guardians of the Galaxy(2014), Movie 43(2013), Super(2010), Slither(2006)]

Buget: 200.000.000 $
Incasari: 863.756.051 $

Filmul a obtinut 14 premii, printre care:
- Saturn Award - Best Special Effects, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2018
- Outstanding Voice Performance, Black Reel Awards, SUA 2018
- Gold Clio Award - Home Entertainment Best Campaign, Clio Awards, 2017
- Best Line of the Year ("I'm Mary Poppins, y'all!"), Golden Schmoes Awards, 2017
- Best Summer Blockbuster 2017, Golden Trailer Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 67/100

Gardienii se chinuie sa ramana impreuna o echipa in timp ce se confrunta cu probleme personale, mai ales intalnirea lui Star-Lord cu tatal sau, o fiinta celestiala ambitioasa pe nume Ego.

Guardians of teh Galaxy este, in opinia mea, a doua cea mai amuzanta franciza din universul Marvel, dupa Deadpool. Acest al doilea film al seriei este una din piesele depuzzle care mi-au scapat de-a lungul timpului din acest univers, asa ca i-a venit randul. Nici acest film nu se dezminte si ne ofera exact ce ne asteptam de la un film Marvel si anume o grafica impresionanta, actiune epica din plin si doze uriase de umor, in cea mai mare parte de buna calitate. Desi este un film de peste doua ore, ca de obicei cand vine vorba de astfel de filme, nici nu simti cand trece timpul, iar cand se termina parca vrei sa mai dureze putin. Acest film reuseste chiar sa ofere si ceva emotie, lucru mai rar intalnit in acest gen de productii.

Distributia este aceeasi cu care aceasta franciza ne-a obisnuit, plus cateva aparitii scurte destul de surprinzatoare si as spune eu, oportune, cum ar fi cea a lui David Hasselhoff. Singura aditie intr-un personaj cheie a fost cea a lui Kurt Russell, un nume care nu mai este demult la moda, dar care s-a descurcat foarte bine in pielea antagonistului din acest film si a oferit o prestatie solida ca de nacru. De la protagonistii obisnuiti am avut parte de aceleasi interpretari solide si credibile, dar dupa cum stim, acest gen de filme nu iti ofera neaparat posibilitatea de a-ti etala pe deplin calitatile actoricesti.

Chiar daca este putin sub nivelul predecesorului sau, aceasta a doua descindere a francizei este un proiect foarte reusit si el. Este un film surprinzator de matur, avand in vedere subiectul, personajele si cantitatea de umor. Filmul are rabdare cu personajele, coloana sonora este aleasa foarte inspirat si este ceva mai poetica de data asta, iar per total este un sequel foarte reusit. In concluzie, daca ati trait pana acum sub aceeasi piatra ca si mine si nu l-ati vazut inca, aceasta izolare va ofera oportunitatea perfecta de a va pune la curent si va recomand sa nu il ratati.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!