duminică, 30 iunie 2019

Homecoming: A Film by Beyoncé (2019)

Gen: Documentar, Musical

Distributie: Beyoncé, Blue Ivy Carter, Jay Z, Tina Lawson, Anthony 'Havoc' Marche

Regizor: Beyoncé [a mai regizat: Beyoncé: Life Is But a Dream(2013)]

Nota Gealapa: 7.75

O privire amanuntita si intima asupra prestatiei mult laudate a lui Beyoncé de la Coachella 2018, care scoate in evidenta drumul emotional de la concept creativ la miscare culturala.

In primul rand, trebuie sa stiti ca acesta este un documentar despre un concert, nu despre o persoana. Adica diva vrea sa ne explice spectacolul ei in caz ca suntem prea prosti sa il intelegem. In al doilea rand, trebuie de asemenea sa stiti ca acest film este 905 concert si doar 10% documentar. Judecandu-l ca atare, adica exact ca pe un concert, este un spectacol foarte reusit, pe alocuri impresionant. Ca film documentar nu are insa prea mare valoare, mai ales ca mesajul care se doreste a fi transmis, nu este sustinut de melodiile artistei. Dupa ce ca vii in 2019 cu o poveste care nu prea mai e de actualitate despre rasism, creezi o poveste semi-dramatica si apoi pui zeci de mii de oameni sa cante in cor in mod repetat "suck my balls", asta ca sa dau doar un exemplu.

Bineinteles ca in centrul universului acestui film se afla exclusiv Beyoncé, care a indeplinit si rolul de regizor, ca si la precedentul documentar despre ea, ca sa fie sigura ca portretul este facut asa cum vrea ea sa fie vazut, detaliu care afecteaza credibilitatea proiectului. Da, este foarte talentata si merita tot respectul pentru cariera ei, dar nu se poate compara cu alte doamne ale muzicii cu care singura se compara, pentru ca melodiile ei nu au aceeasi profunzime, acelasi mesaj si sunt de multe ori superficiale si puerile, in contrast total cu greutatea care li se da aretificial.

Homecoming este doar o fotografie a unei mare artiste in momentul de varf al carierei, care ofera si putine indicii despre evolutie acesteia, fara a intra insa prea mult in detalii. E greu sa te iau in serios cand vii si imi spui despre greutatile tale, cand tocmai ai fost platita cu 8 milioane de dolari ca sa faci spectacolul pe care il vad, dar sa zicem ca apreciez intentia de a transmite un mesaj pozitiv. Daca vreti sa vedeti un concert bun, atunci va recomand Homecoming, dar daca vreti sa vedeti un film, mai bine alegeti altceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!