vineri, 21 iunie 2019

Minimalism: A Documentary About the Important Things (2015)

Gen: Documentar

Distributie: Dan Harris, Ryan Nicodemus, Rick Hanson, Jesse Jacobs, Shannon Whitehead

Regizor: Matt D'Avella [a mai regizat: Design Disruptors(2016)]

Nota Gealapa: 6.90

Cum ar putea viata ta sa fie mai buna, cu mai putin?

O idee interesanta, nu tocmai noua, dar care are ceva principii sanatoase la baza, numai ca nu este pusa in scena in cel mai credibil mod. Filmul spune ca daca vrei sa te simti bogat, nu e nevoie sa ai milioane, ci doar sa mananci mai putin si sa iti cumperi mai putine haine. Spune mai multe, dar am zis sa ii fac un rezumat minimalist. Daca alegeti sa urmati calea prezentata in film la noi in Romanaia, aveti grija sa nu ajungeti cu totul intr-o stare de vacuitate. A fost agreabil pe alocuri, deloc revolutionar si partial interesant.

O alta problema este ca in mijlocul atentiei sunt doi oameni care au pus bazele unei miscari minimaliste, care aduna fani si adepti intr-un ritm mult mai lent decat miscarea care sustine ca pamantul este plat, ceea ce spune destule despre carisma si puterea lor de convingere. Daca cei doi sunt cvasi-anonimi, restul marturiilor vin din partea unor anonimi in totalitate, lucru care afecteaza semnificativ credibilitatea filmului.

Mi se pare ca filmul nu reuseste sa promoveze chiar cum ar trebui aceasta miscare. Este un material promotional incomplet, iar un om care nu cerceteaza suplimentar citind sau vazand diverse materiale video pe Youtube, s-ar putea sa nu vada valoarea practica a ideii prezentate. Pe langa acest curent, o femeie din film a avut cateva puncte de vedere foarte interesante legate de publicitatea si marketingul din ziua de azi, care merita auzit. Bineinteles, nu veti gasi in acest film o solutie universala, ci una care este posibil sa functioneze  pentru anumiti oameni. Eu unul nu recomand nici minimalismul, nici filmul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!