miercuri, 19 iunie 2019

Before the Flood (2016)

Gen: Documentar

Distributie: Leonardo DiCaprio, Ki-moon Ban, Alejandro G. Iñárritu, Mike Brune, Marc Mageau

Regizor: Fisher Stevens [a mai regizat: Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds(2016), Another World(2014), Mission Blue(2014), My Decisions(2012), Stand Up Guys(2012)]

Premii:
- Documentary of the Year, Hollywood Film Awards, 2016
- Best Original Song - Documentary, Hollywood Music in Media Awards (HMMA), 2016

Nota Gealapa: 8.50
Metascore: 63/100

O privire asupra modului in care schimbarile climatice afecteaza mediul si ce poate face societatea pentru a preveni extinctia speciilor pe cale de disparitie, a ecosistemelor, dar si a unor intregi comunitati de oameni.

Acets film este dupa parerea mea cel mai credibil material acre abordeaza subiectul shcimbarii climatice cu care se confrunta planeta. Este clar, pe intelesul tuturor, de nerenegat si doar o persoana rau voitoare ar putea contrazice faptele din film. Nu incearca sa indulceasca adevarul, sau sa il inveleasca intr-un ambalaj inutil de umor, dar cu toate astea finalul este intr-o nota pozitiva, datatoare de speranta. Dezastrul care s eintampla chiar acum si surprins partial in acest film, bate din punct de vedere vizual toate efectele CGi scumpe de la Hollywood.

In ciuda hateului gratuit si a tentativei grosolane de a ridiculiza actiuniea lui Leonardo DiCaprio de a deveni ambasador ONU si de a lupta pentru mediul inconjurator din partea celor care traiesc in bula lor sau au avut interes sa faca asta, mie mi se pare ca acesta a devenit cu timpul o voce autorizata, pentru ca a faqcut mai mult decat sa citeasca niste discursuri, dar si o alegere inteleapta pentru ca popularitatea lui ajuta mesajul sa ajunga la cat mai multi oameni.

Pe langa acesta, mai sunt destule nume uriase care trag semnale de alarma in acest film, dar nu ar trbui sa conteze asta. Parte din mesjul filmului este sa renuntam la egouri si sa nu conteze cine transmite mesajul, ci sa facem front comun cat inca efectele produse de omenire sunt reversibile si ne arata si ce putem face. Cred ca este imperativ sa acordati 90 de minute acestui film, dupa care sa va formati propria parere si sa decideti pentru voi daca este cazul sa faceti ceva.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!