joi, 6 iunie 2019

Tony Robbins: I Am Not Your Guru (2016)

Gen: Documentar

Distributie: Sage Bonnie Humphrey, Steven Kronick, Anthony Robbins, Dawn Watson, Dean Graziosi

Regizor: Joe Berlinger [a mai regizat: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile(2019), Intent to Destroy(2017), Parole Board: Victims Speak(2016), Oprah's Master Class: Civil Rights Special(2015), We the Economy: 20 Short Films You Can't Afford to Miss(2014)]

Premii:
- Audience Choice Award, American Documentary Film Festival and Film Fund, 2016
-53rd Chicago International TV Award - Non-Fiction Program, Chicago International Film Festival, 2017
- Bronze Telly - Documentary, Telly Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 51/100

Un film documentar despre Tony Robbins, renumit pentru strategia vieții și a afacerilor si o privire in spatele scenei seminarului său mamut "Date With Destiny", la care au participat în fiecare an peste 2.500 de oameni.

In primul rand, trebuie sa recunosc ca nu auzisem nimic de omul din centrul acestui film, desi se pare ca este un adevarat fenomen. In a doilea rand, trebuie sa recunosc ca in prima faza am pus botul si eu puti la vrajeala lui. Poate nu este vrajeala ce face acest om, poate nu este doar o schema de imbogatire, desi un bilet la seminarul lui costa 5000 de dolari si vin 2500 de oameni si poate pentru unii chiar functioneaza, dar mie mi se pare o afacere foarte bine pusa la punct si nimic mai mult. Pana la urma si de la Caritas au apucat sa isi retraga unii banii pana sa se duca totul de rapa.

Tony Robbins este un tip plin de energie, carismatic si foarte convingator, iar aceste trasaturi razbat si prin camera. In afara de el mai avem ocazia sa vedem doar oameni care il ridica in slavi si il fac sa para un mic Dumnezeu. Nici o parere care sa conteste veridicitatea sau rezultatele metodelor pe care le foloseste, ceea ce ma face sa cred ca acest film nu este altceva decat un mare clip promotional.

Al doilea indiciu ca acest film este mai degraba un mare spot publicitar, este faptul ca oamenii scosi in evidenta dintre cei pe care el "ii ajuta" sunt toti foarte tineri si aratosi, desi se poate vedea ca la seminar cel putin jumatate dintre participanti sunt pensionari care nu stiu ce sa faca cu banii. este clar ca acesti oameni au fost alesi special pentru a da bine pe camera si pentru a atrage si altii care sa le asemene. Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca sunt cateva din textele lui care chiar au sens, iar pe alocuri filmul devine destul de emotional si cumva, desi nu se intampla nimic cu adevarat dramatic, acest film nu m-a plictisit deloc si chiar a fost agreabil in multe momente. Daca va plac speakerii motivationali in general, atunci in acest film aveti ocazia sa il vedeti pe unul dintre cei mai buni, in caz contrar nu aveti vreun motiv sa il vedeti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!