marți, 4 iunie 2019

Extraordinary: The Stan Romanek Story (2013)

Gen: Documentar, Drama, SF

Distributie: Stan Romanek, Lisa Romanek, Claude Swanson, Leo Sprinkle, Stanislav O'Jack

Regizor: Jon Sumple [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 4.05

Stan Romanek este in centrul celei mai documentate povesti extraterestre din lume, iar cu multitudinea de dovezi acumulate în ultimul deceniu a convins mii de oameni din întreaga lume că povestea lui este adevărată. Acest film documentar ia publicul într-o călătorie prin trecutul, prezentul și viitorul lui Stan, cu un scop în minte: sa ajute lumea să înțeleagă că nimeni nu alege în mod conștiincios provocările pe care Stan și familia lui le-au îndurat. Intenția acestui film nu este de a dovedi existența OZN-urilor și a extratereștrilor, dar pune întrebarea "Ce se întâmplă dacă totul este adevărat? 
 
Nici nu sunt sigur ca ar trebui sa numesc acest film un documentar. Este partinitor inca din prima lui secunda. Senzatia pe care am avut-o a fost ca acest film a fost comandat, platit si regizat chiar de Stan Rromanek insusi. Din toata insiruirea de asa zise dovezi incontestabile prezentate, doar vreo doua m-au facut sa ridic putin spranceana mirat, dar in cea mai mar eparte a timpului mi s-au parut doar povesti de adormit copiii, desi dorinta de a crede a existat, pentru ca eu sunt unul dintre cei care cred ca este practic imposibil sa fim singuri in univers.

Nu a existat nimeni care sa ofere o alta opinie decat cea a protagonistului. Toate persoanele intervievate au fost doar din cercul lui de apropiati si au avut menirea de a intari ce spune Romanek si de a-l ridica in slavi. Pentru obiectivitate, ar fi fost indicat sa apara si cateva pareri care sa argumenteze impotriva celor prezentate in film. O astfel de poveste spusa doar dintr-un singur unghi nu o face mai puternica, ba chiar o decredibilizeaza.

Cred ca acest film este un strigat disperat in incercarea de a obtine atentie. Dupa vreo 15 minute am incercat sa privesc acest film ca o parodie, dar nici asta nu a functionat, pentru ca "dovezile" prezentate iti insulta inteligenta. Ce cred eu? Cred ca Stan Romanek, in urma cu multi ani de zile, a vazut intr-adevar ceva care l-a speriat pe bune, dar pentru ca ceilalti nu l-au crezut sau pur si simplu nu le-a pasat, a inceput sa fabrice o poveste in jurul acelei intamplari, pe care a inflorit-o atat de mult de-a lungul timpului ca nici el nu mai stie care este adevarul. Ce am invatat din acest film? Ca exista un anumit virus care iti infecteaza calculatorul cu pornografie infantila si apoi ajungi la puscarie. Ocoliti acest film cu orice pret.
 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!