marți, 25 iunie 2019

Trailer Park Boys (2001-2018)

Gen: Comedie, Crima

Distributie: John Paul Tremblay, Robb Wells, Mike Smith, John Dunsworth, Patrick Roach

Premii:
- Best TV Show, Canadian Comedy Awards, 2016
- Best Ensemble Performance in a Comedy Program or Series, Gemini Awards, 2005
- Best Comedy Program or Series, Gemini Awards, 2004
- Viewers's Choice for Favorite Comedian (Mike Smith), Gemini Awards, 2003

Nota Gealapa: 8.65

Trei infractori amarati sunt subiectul unui documentar despre viata rol in arcul de rulote.

Intre mine si acest serial nu a fost nici pe departe dragoste la prima vedere. Pentru ca am regasit in el cateva elemente pe care nu le agreez deloc si incerc sa le evit de obicei, cum ar fi filmatul la persoana intai, sau umorul ilogic si aproape exclusiv situational de genul Benny Hill si bazat in intregime aproape pe quolibet, primele doua sezoane nu m-au incantat foarte tare, dar a inceput sa imi placa din ce in ce mai mult pe masura ce il urmaream, iar pe la sezonul cinci eram deja investit in totalitate in film. Si restul lumii a avut aceeasi parere cu mine. Ma refer la faptul ca acest serial a debutat pe un canal de telviziune obscur din canada, iar dupa primul sezon un fan a organizat o petrecere in cinstea filmului la care au fost prezenti membrii distributiei, acest fan si nimeni altcineva,

Din fericire insa, odata cu trecerea timpului, personajele capata cat de cat profunzime si defin mai usor de indragit sau antipatizat, imaginea devine si ea mai buna si glumele din ce in ce mai reusite. Dupa vreo trei sezoane, aproape ca nu a existat episod care sa nu ma faca sa rad zgomotos macar odata. Se vede ca este un serial ieftin, lucru de care s-au plans si unii dintre actori, dar este un film cinstit, care livreaza ce trebuie si nu dezamageste deloc. Era si greu sa provoace dezamagire, deoarece cred ca nu a avut nimeni nici o asteptare. desi parea ca ar putea continua la nesfarsit, acest film s-a oprit la 12 sezoane, dupa moartea unuia dintre actorii importanti, John Dunsworth. nu stiu daca acesta a fot motivul, sau este doar o coincidenta.

Ca tot am adus vorba de actori, John Dunsworth, cel de care aminteam mai devreme, a fost unu din putinii actori profesionisti din distributie. Marea majoritate acesteia a fost formata din neprofesionisti, lucru care a incurcat la inceput, dar a ajutat mai tarziu. Chiar si cele trei personaje principale s-au regasit in aceasta situatie. Prestatia lor a fost iritanta in prima faza, cum se intampla de obicei cu acest stil de interpretare, dar foarte bunaspre final si nesperat de credibila, avand in vedere genul de umor propus. De notat este ca in ultimele sezoane, cand isi castigase deja faima, serialul s-a bucurat pe ici pe colo, de prezenta in unele episoane a unor celebritati importante. As mai mentiona ca acest film a fost cel care a lansat-o pe Ellen Paige, care a avut primele ei aparitii de copil-actor in cateva episoade.

Original, proaspat, indraznet, socant, amuzant si foarte citabil, ma voi arunca sa spun ca acesta este unul dintre cele mai bune seriale de comedie facute vreodata. va avertizez insa ca avand o medie de 46 de "fuck" si 31 de "shit" pe episod, acest film nu este deloc pentru puritani si rusinosi, care vor fi cel mai probabil oripilati. Cei care nu pun pret pe limnajul academic insa, vor descoperi cele mai originale injuraturi pe care le-au auzit. Este un film usurel, care nu va forteaza sa tineti minte detalii minuscule fara de care povestea nu are sens si acre se reseteaza de la un episod la altul. Imi plac finalurile de sezon care au un laitmotiv de asemenea foarte amuzant. In concluzie, va recomand cu putere acest serial, probabil unul din cele mai bune lucruri care au iesit vreodata din Canada.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!