sâmbătă, 15 iunie 2019

The Secret (2006)

Gen: Documentar

Distributie: Bob Proctor, Joe Vitale, John Assaraf, Loral Langemeier, Marie Diamond

Regizor: Drew Heriot [a mai regizat: The Power of the Heart(2014), Sensing Murder: Easy Street(2003)]

Nota Gealapa: 6.45

O serie de interviuri cu autori, filozofi si oameni de stiinta autoproclamati, despre vizualizarea idealurilor. Publicului i se prezinta cum poate invata si folosi "secretul" in viata de zi cu zi.

Cu greu poate fi numit acest film un documentar. De obicei, prin documentar se intelege un film care prezinta niste dovezi palpabile si face niste dezvaluiri legate de un subiect. Acest film face o asa zisa dezvaluire, dar aceasta vine din gura unor anonimi, care nu prezinta nici un un fel de dovada. Filmul este mai degraba o sedinta frivola la psiholog, menit sa te faca sa te simti bine si sa te mobilizeze pentru viata. Intentia este laudabila, dar persoanele realiste pentru care conteaza lucrurile palpabile vor avea probleme serioase in a crede informatiile prezentate.

Asa cum spuneam, marturiile din acest film vin de la tot felul de oameni de succes spune ei, din diferite domenii, dar de care nu a auzit nimeni. Desi le admir pasiunea cu care au povestit, nu pot sa spun ca m-au convins si sunt in continuare un sceptic cand vine vorba despre ideea ca daca iti doresti ceva este suficient sa vrei si sa vizualizezi lucrul respectiv, iar universul lucreaza pentru tine. Daca ar fi fost asa, eu unul conduceam alta masina, castigam la loto de vreo trei ori si sigur ma combinam la un moment dat cu Alinuta de la Expirat (pentru cunoscatori).

Chiar daca eu sunt scepticul de serviciu, pot sa spun ca vibeul bun al filmului mi-a placut si este foarte posibil ca pentru anumite persoane aceasta filozofie de viata chiar sa functioneze. Cred ca acest film este mult mai convingator daca stingi lumina, inchizi monitorul si doar il asculti, pentru ca scenele filmate ca sa exemplifice povestirile arata mai rau decat "Lectii de Viata". Cand vine vorba de recomandat, cred ca o comedie cinstita poate sa va faca sa va simtiti mai bine.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!