vineri, 14 iunie 2019

The Unthinkable (2018)

Titlu original: Den blomstertid nu kommer

Gen: Actiune, Romantic, SF

Distributie: Christoffer Nordenrot, Lisa Henni, Jesper Barkselius, Pia Halvorsen, Magnus Sundberg

Regizor: Victor Danell [a mai regizat: Soundcheck(2009)]

Buget estimat: 105.000 $
Incasari: 6.390 $

Premii:
- Jury Specialbagge - Newcomer of the Year, Guldbagge Awards, 2019
- Critic's Prize, Gérardmer Film Festival, 2019
- Jury Prize, Gérardmer Film Festival, 2019
- Youth Jury Grand Prize, Gérardmer Film Festival, 2019
- Jury Prize - Special Effects, Screamfest, 2018

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 66/100


In timpul unui atac misterios asupra Suediei, Alex incearca sa ajunga la iubirea tineretii lui, Anna.

Un film european de genul asta trebuia sa fie putin ciudat si nici acesta nu dezamageste din acest punct de vedere. Cu un buget extrem de mic, filmul nu abunda de efecte speciale sau vizuale si se bazeaza pe un scenariu decent si pe o cinematografie reusita pentru a crea tensiune si suspans. Filmul are bineinteles si minusuri. Niste bani in plus care sa fi fost cheltuiti pe efecte vizuale ar fi fost bineveniti si sunt lucruri esentiale care raman neexplicate. De asemenea, fiind un film european cu o poveste de dragoste la mijloc, puteti sa va asteptati la o mica supradoza de dramatism.

O alta problema a filmului Christoffer Nordenrot, actorul din rolul principal, care dupa parerea mea nu a fost deloc convingator. E drept ca scenariul nu impunea un protagonist prepotent, dar parca Nordenrot a fost mult prea moale. Nici in rolurile secundare nu am vazut prestatii mai convingatoare. Nu imi dau seama daca este o problema a acestui film, sau a cinematografiei suedeze in general, dar niste actori mai abili cred ca ar fi pus in valoare mult mai bine povestea.

Destul de bun pentru bugetul pe care l-a avut, filmul este totusi destul de incoerent si putin cam moale, desi inceputul nu anunta nimic din corectitudinea politica ce a urmat. Merita acest film vazut? Nu stiu daca sa il recomand sau nu, cert este ca daca alegeti sa il vedeti, veti avea parte de o experienta putin altfel. Un SF atipic, o poveste de dragoste neconvongatoare si un final interesant, cam acestea sunt coordonatele in care se desfasoara The Unthinkable.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!