sâmbătă, 29 iunie 2019

Operation Odessa (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Juan Almeida, Ludwig Fainberg, Richard Gregorie

Regizor: Tiller Russell [a mai regizat: The Seven Five(2014), The Last Rites of Ransom Pride(2010), Bad Boys of  Summer(2007), Inside Out: Juliette Lewis(2005), Change Up(2002)]

Nota Gealapa: 7.95

Un documentar thriller, cu un mafiot rus, un playboy din Miam si un spion cubanez, care isi unesc fortele pentru a vinde un submarin nuclear, unui cartel din Columbia.

Stiti filmele alea in care ajungeti sa empatizati cu personajele negative si sperati ca deznodamantul sa fie in favoarea lor, pentru ca sunt atat de agreabili? Ei bine, este si cazul acestui film, chiar daca este vorba de un documentar. Fara a ponoslui pe cineva, acest film face putina lumina asupra unor vremuri extrem de tulburi si confuze din unele parti ale lumii. M-a facut sa rad de cateva ori, nu neaparat pentru ca este amuzant, ci mai degraba de uimire ca faptele prezentate au trecut prin mintea cuiva, daramite sa mai fie si atat de usor de pus in practica. Acest film este un argument ca filmele cu mafioti nu sunt atat de departe de adevar uneori.

Cei trei protagonisti sunt trei infractori de prima mana, total diferiti, dar care au functionat cumva impreuna ca o echipa bine sudata. Relatia lor este si o lectie ciudata despre respect si loialitate, desi nu cred ca aceste persoane sunt cele mai potrivite de la care sa luam astfel de lectii. Toti trei sunt extrem de carismatici si naturali, iar usurinta cu care vorbesc despre trecutul lor agitat, dezvaluie un sange rece pe care nu multi oameni il au.

Este unul din cele mai usor de urmarit documentare pe care le-am vazut si unul din putinele pe care mi-ar placea sa il revad la un moment dat. Povestea este una incredibila, demna de un film de Hollywood, care chiar ar trebui facut la un moment dat. Este palpitant si ofera suspans desi se cunoaste deznodamantul inca de la inceput. Nu numai ca recomand acest film, dar va si indemn sa il vedeti, pentru ca este altfel dar si pentru ca in felul lui ciudat poate deschide ochii asupra falsei senzatii de siguranta pe care o avem zi de zi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!