sâmbătă, 8 iunie 2019

Ronnie Coleman: The King (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Ronnie Coleman, Jay Cutler, Rich Gaspari, Kai Greene, Victor Martinez

Regizor: Vlad Yudin [a mai regizat: Calum Von Moger: Unbroken(2019), Enhanced(2019), Generation Iron 3(2018), Catskill Park(2018), Rich Piana Chronicles(2018)]

Nota Gealapa: 7.35

Ronnie Coleman este cunoscut ca "Regele" dintr-un motiv bine intemeiat. El este de 8 ori campion Mr. Olympia, împărtășind recordul mondial pentru cele mai multe victorii. Acum retras, el a suferit peste 6 interventii chirurgicale, care il forteaza sa mearga in cârje, dar dorința sa de a antrena ca un culturist profesionist nu a disparut. Acest film exploreaza istoria carierei sale ca legendă a culturismului, urmând in acelasi timp si călătoria sa spre recuperare.

Acest film este despre sacrificiu si despre etica muncii mai mult decat orice, cumva paradoxal invartindu-se intr-o lume in care efortul este suplinit de multe ori de mijloace mai putin ortodoxe. Rspectul pe care rivalii acestui om i-l poarta, respectul pe care el il intoarce genereaza si in spectatori un profund sentiment de respect atat pentru om in sine, cat si pentru lucrurile amintite mai devreme. Este genul acela de film care face ca pentru putin timp problemele tale sa para minore, prin comparatie si te face sa te simti prost stiind abordarea negativa pe care o ai in anumite momente in viata, cand ai in fata ta un exemplu de pozitivitate.

Pe langa Ronnie Coleman, avem ocazia sa vedem in acest film marturiile unor nume uriase din lumea culturismului, aspect care da greutate si credibilitate atat personajului principal, cat si intregului proiect. Este o fereastra deschisa catre o lume prea putin popularizata la noi, dar fara indoiala interesanta si palpitanta in felul ei. Ronnie Coleman este si el impresionant; un adevarat exemplu de devotament si sacrificiu.

Filmul va mai poate provoca dorinta de a merge la sala de sport, mai ales daca acesta este un lucru pe care l-ati facut in trecut si pe care acum il neglijati. Este un film interesant pe care indraznesc sa vi-l recomand, chiar daca nu aveti treaba cu lumea fitnessului sau a sportului in general, pentru ca este si o poveste de viata foarte interesanta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!