miercuri, 3 iulie 2019

What the Health (2017)

Gen: Documentar

Distributie: Kip Andersen, Larry Baldwin, Neal Barnard, Tia Blanco, David Carter

Regizor: Kip Andersen [a mai regizat: Cowspiracy: The Sustainability Secret(2014)]

Buget: 273.428 $

Nota Gealapa: 7.95

Un regizor curios într-o călătorie de descoperire, pe parcursul careia afla probabil cel mai mare secret al sănătății contemporane și coluziunea dintre corporatii, guvern, farmaceutice și organizatii de sanatate care ne ascund aceste informații.

 Acest film m-a facut pentru prima data in viata mea sa iau considerare serios posibilitatea de a deveni vegetarian. Inca ma mai gandes; problema e ca imi place prea mult carnea. Altfel, filmul este destul de convingator si in ceea ce priveste nocivitatea alimentelor procesate din diverse carnuri, dar si cand vine vorba de conspiratia dintre industria alimentara si organizatiile de sanatate. Din punct de vedere tehnic nu este nimic spectaculos. Senzatia este ca oricare dintre noi ar fi putut face aceasta investigatie, daca ne-ar fi pasat. Sunt informatii de pe siteuri, interviuri refuzate si opinii de la oameni care abia asteapta sa vorbeasca si sa faca cunoscute neregulile din industrie.

Kip Andersen nu este cel mai mare cineast in viata si ambele lui filme abordeaza cam acelasi subiect, dar fara sa ma hazardez cred ca pot spune ca ambele sunt pe cat de simple, pe atat de convingatoare si credibile. Alaturi de el, in acest film isi exprima convingerile o sumedenie de doctori care pe mine aproape ca m-au convins. Dca jumatate din faptele prezentate de acestia sunt adevarate, ma tem ca suntem intr-un mare rahat.

Sunt convins ca va fi primit de multi cu reticenta, pentru ca propune o solutie drastica de schimbare nu doar a regimului aimetar ci si a stilului de viata, iar rezistenta la schimbare este cumva naturala, dar convingerea cu care producatorilor acestui film li se inchid usi in nas de catre diverse institutii, in acest caz intareste semnificativ mesajul filmului. Sunt prea simpu pentru a sustine ca am inteles pe deplin si faptele prezentate aici sunt irefutabile, dar va recomand sa vedeti filmul si sa va faceti propriile pareri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!