miercuri, 10 iulie 2019

I Am Mother (2019)

Gen: SF, Thriller

Distributie: Rose Byrne, Clara Rugaard, Hilary Swank, Luke Hawker, Maddie Lenton

Regizor: Grant Sputore [aflat la primul lungmetraj]

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 64/100

O adolescenta este crescuta intr-un buncar de un robot amabil caruia ii spune mama, al carui scop este sa repopuleze Pamantul dupa extinctia omenirii, dar legatura lor unica este amenintata de sosirea unei straine cu vesti alarmante.

Intriga nu este una care sa mia socheze, pentru ca aceasta idee a fost folosita deja de destule ori in diverse filme. Metoda de abordare face insa ca acest film sa fie interesant. Fara sa debordeze de efecte vizuale, filmul reuseste sa creeze tensiune si sa fie destul de spectaculos, iar modul in care este filmat transmite destul de bine senzatia de singuratate tipica unei tragedii ca cea din film. Putinele efecte vizuale existente arata foarte bine si contribuie si ele din plin la credibilitatea lumii propuse de scenaristi.Mi-ar fi placut ca personajul "Mama" sa fie putin mai infricosator, dar pe masura ce filmul avanseaza te poti obisnui si cu aceasta versiune.

Este un film cu o distributie redusa, dar care are intr-un rol secundar un nume important si inca la moda, ma refer aici la Hilary Swank, a carei stea inca straluceste, dar cred ca nu mai are foarte mult inainte sa inceapa sa paleasca, pentru ca deja a inceput sa aibe multe roluri similare. Protagonista filmului este mai tanara Clara Rugaard, o actrita pe care nu o cunosc si a carei lipsa de experienta pot spune ca a fost vizibila, iar prestatia ei nu m-a impresionat. Cu toate astea, ceva potential exista acolo si mi-ar placea sa o vad si in proiecte viitoare.

Este genul de Sf cerebral, nu indopat de scene de actiune, ci care prefera sa creeze suspans punandu-ti mintea la munca incercand sa pui laolalta pisele unui puzzle. Filmul te pune in situatia de a schimba tabara pe care o sustii de cateva ori, iar finalul, cel putin pentru mine, a fost unul satisfacator. Iata ca pentru un sf decent nu ai nevoie de zeci de nave spatiale care sa se lupte intre ele si chiar daca sunt in acest film destule similaritati cu altele, mie mi-a placut si vi-l recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!