sâmbătă, 27 iulie 2019

Jim & Andy: The Great Beyond (2017)

Titlu original: Jim & Andy: The Great Beyond - Featuring a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton

Gen: Documentar

Distributie: Jim Carrey, Danny DeVito, Milos Forman, Peter Bonerz, Paul Giamatti

Regizor: Chris Smith [a mai regizat: Fyre(2019), Collapse(2009), The Pool(2007), The Yes Men(2003), Home Movie(2001)]

Premii:
- The Unforgettables, Cinema Eye Honors Awards, SUA 2018
- Best Documentary, Detroit Film Critics Society, SUA 2017

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 77/100

O privire in spatele scenei asupra modului în care Jim Carrey a adoptat personajul comicului atipic Andy Kaufman pe pe platourile de filmare de la Man on the Moon(1999)

Filmele documentare despre cum se fac alte filme nu sunt cele mai atragatoare. Din fericire acesta este despre mult mai mult de atat. Este mai degraba despre doi oameni cu totul si cu totul speciali. Este despre Andy Kaufman, un comediant deosebit, in mare parte neinteles si care a distrus unele bariere si despre Jim Carrey, un om cu totul special si trebuie sa recunosc, unul din actorii mei preferati. Acest film ne invata cate ceva despre amandoi si cu siguranta daca veti alege sa vedeti acest film, veti ajunge sa ii apreciati.

Jim Carrey este in centrul atentiei pe intreaga durata a filmului si avem ocazia sa aflam putin si despre inceputurile lui si putin mai mult despre metodele sale si abnegatia pe care acesta o are atunci cand isi face meseria. Jim Carrey ne arata aici latura lui profunda si incearca sa ne spuna ca poti avea totul si tot sa fii nefericit si ridica cateva probleme destul de grele, dar care raman nedezvoltate si acre poate ar merita propriile lor filme. Pe langa el, mai avem marturii pasagere de la Danny DeVito, Paul Giamatti, Judd Hirsch si alti oameni care au avut ocazia sa ii cunoasca pe amandoi.

Intregul proiect are o aura de sinsibilitate si empatie, sentimente verbalizate foarte coerent de Jim Carrey, acre ne arata aceasta latura profunda a lui, pentru ca talentul i-l cunoasteam deja, iar modul in care acesta a ajuns sa se confunde cu personajul este uimitor. Nu pot sa compar acest documentar cu altele pe acre le-am vazut, pentru ca este total atipic, dar vi-l recomand cu incredere, pentru ca va ofera sansa de a afla lucruri despre doi oameni pe care ii cunoasteti foarte superficial.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!