luni, 29 iulie 2019

Aftermath (2017)

Gen: Drama, Thriller

Distributie: Arnold Schwarzenegger, Scoot McNairy, Maggie Grace, Judah Nelson, Larry Sullivan

Regizor: Elliott Lester [a mai regizat: Sleepwalker(2017), Nighingale(2014), Blitz(2011), Love Is the Drug(2006)]

Buget: 10.500.000 $

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 44/100

Vietile a doi straini devin legate una de cealalta in mod inextricabil, dupa un accident devastator de avion.

Nu este cel mai palpitant film si as spune ca isi consuma cele mai tensionate momente in primele 15 minute, iar pana la final cand mai apare un pic de adrenalina timpul trece agonizant de greu. Desi inteleg ce a vrut sa faca regizorul si atmosfera sumbra este potrivita pentru aceasta intriga, putin mai mult dinamism ar fi ajutat foarte mult filmul. Lipsit de mijloace tehnice, filmul se bazeaza aproape exclusiv pe dialog si prestatia actorilor, ambele elemente destul de deficitare.

Unul din cei doi protagonisti este Arnold Schwarzeneger, care de fiecare data cand a fost pus in astfel de roluri dramatice si-a aratat limitele. Si de aceasta data, prestatia lui este ca un altorelief peste restul filmului. Daca tot avem de a face cu o fictiune, nu inteleg de ce i-au dat personajului sau origini ucrainiene, cand puteau la fel de bine sa il ajute folosindu-se de tara lui natala. Scoot McNairy s-a zbatut si a avut o interpretare peste media filmului, aratand pe alocuri reale calitati.

Filmul este despre cum facem fata vinei si durerii, subiect tratat din doua puncte de vedere opuse, o idee foarte buna care a avut mai mult potential decat ce a reusit acest film sa transmita. Dar acesta are si partile lui bune. Subiectul este atragator, dialogul are momente destule in care este provocator si reuseste sa fie si surprinzator uneori. Nu este un clasic si nu este pentru toata lumea, dar poate starni un subiect de conversatie. Cu toate astea, mi se pare ca ofera prea putin pentru a-l recomanda.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!