duminică, 14 iulie 2019

Happy New Year, Colin Burstead (2018)

Gen: Drama

Distributie: Neil Maskell, Sura Dohnke, Marvin Maskell, Nicole Nettleingham, Doon Mackichan

Regizor: Ben Wheatley [a mai regizat: Free Fire(2016), High-Rise(2015), A Field in England(2013), The ABCs of Death(2012), Sightseers(2012)]

Nota Gealapa: 6.65

Colin inchiriaza un conac generos la tara, pentru ca familia lui numeroasa sa sarbatoreasca anul nou. Din pacate pentru Colin, pozitia lui de putere este amenintata de sosirea frastelui sau, pe care nimeni nu l-a mai vazut de foarte mult timp.

Acest film este doar o mica drama de familie, dar paradoxal, tocmai aceasta banalitate este si cam singurul lucru care functioneaza in favoarea filmului, pentru ca fiind un subiect asa comun, probabil destui oameni se pot identifica cu portiuni din film. Ieftin, static si fara un scenariu care sa compenseze celelalte lipsuri, acest film nu avea cum sa fie vreun mare succes. Pentru un film care se baza aproape exclusiv pe dialog, mare parte din acesta este doar de umplutura.

Distributia este departe de a fi impresionanta si nici nu pot sa zic ca am remarcat vreun talent deosebit neobservat de nimeni. Exista pe ici pe colo in cate o scena momente de interpretare buna, dar acestea sunt destul de rare si se pierd in banalitatea generala a filmului. Protagonistul a fost cumva Neil Maskell, dar nu cred ca el a oferit cele mai bune momente. Mi s-a parut ca cel mai mult a iesit in evidenta Hayley Squires, dar nu imi dau seama daca am aceasta impresie datorita interpretarii ei sau pentru ca mi s-a parut ca seamana cu Mila Kunis.

Cinematografia a lasat destul de mult de dorit si in multe momente filmul semana mai degraba cu un serial de televiziune. Sunt atinse mai multe probleme familiale, arma prin care filmula  incercat sa atinga cat mai multi spectatori si sunt convins ca a reusit intr-o oarecare masura, dar in afara de cei care au unele probleme acasa si hipsterii acre se cred superiori vazand acest gen de filme in timp ce sorb aritocratic dintr-un pastis gasind intelesuri ascunse imaginare in astfel de productii anonime, nu cred ca marea majoritate are ce gasi aici, prin urmare nu am cum sa il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!