luni, 15 iulie 2019

Colette (2018)

Gen: Biografic, Drama, Istoric

Distributie: Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West, Robert Pugh, Sloan Thompson

Regizor: Wash Westmoreland [a mai regizat: Still Alice(2014), The Last of Robin Hood(2013), Quinceañera(2006), Gay Republicans(2004), The Hole(2003)]

Incasari: 5.137.622 $

Premii:
- Best Original Score - Independent Film, Hollywood Music in Media Awards (HMMA), 2018

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 74/100

Colette este fortata de sotul ei sa scrie nuvele in numele lui. Dupa succesul acestora, ea se lupta sa isi faca talentul cunoscut, sfidand barierele genului.

Filmul se axeaza mai mult pe sexualitatea personajului principal si pe viata conjugala si extraconjugala a celor doi protagonisti, nu neaparat pe valoarea operelor literare si pe lupta de emancipare a celebrei autoare. Mai mult, filmul se termina fix cand aceasta lupta incepe si ar fi putut deveni cu adevarat interesant, cel putin pentru mine. Pe de alta parte, avand aceasta abordare este posibil sa fi castigat un public mai numeros, dar mai superficial. Din punct de vedere al costumelor si a cinematografiei nu se pot reprosa multe lucruri, iar atmosfera epocii este transmisa si recreata cu succes.

Marele avantaj al filmului il constituie prestatia lui Keira Knightley, care fara sa aiba interpretarea carierei ei, aceasta are o reprezentatie solida si credibila si fura lumina reflectoarelorde la colegii ei de platou, dar nici prestatiile acestora nu au fost de lepadat. Interpretarea ei merita cu atat mai mult apreciata, cu cat nu a existat o chimie deosebita intre ea si Dominic West, fiind vorba insa de doi actori experimentati, au scos-o cumva la capat.

Per total, este un film bun, interesant, deloc plictisitor, cu doza lui de suspans. Eu am avut cumva alte asteptari, dar nu pot sa ma plang foarte credibil ca in loc de o lupta pentru emancipare si recunoasterea drepturilor, am primit niste scene de sex intre doua femei. Era cuma de asteptat avand in vedere ca regizorul filmului s-a ocupat in trecut si cu productii porno gay. Daca va plac filmele care va ofera bucatele necunoscute de istorie, sau sunteti pur si simplu fani ai filmelor de epoca, atunci mai mult ca sigur Colette o sa fie pe gustul vostru.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!