marți, 6 august 2019

Peepli (Live) (2010)

Gen: Comedie, Drama

Distributie: Omkar Das Manikpuri, Raghuvir Yadav, Shalini Vatsa, Farrukh Jaffar, Malaika Shenoy

Regizor: Anusha Rizvi [aflata la prima experienta ca regizor]

Incasari: 9.460.931 $

Premii:
- Best Composer, Asian Film Awards, 2011
- Netpac Award, Tallin Black NIghts Film Festival, 2010

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 69/100

Un fermier impovarat de datorii ameninta ca se sinucide si atrage atentia presei si a lumii politice.

Acest film este oc comedie, dar este poate cea mai trista comedie pe care am vazut-o. Desi cred ca actiunile din film sunt o exagerare chiar si pentru societatea indiana, aceasta hiperbola poate fi relevanta din pacate chiar si pentru situatia sociala din tara noastra. Au fost multe momentele in care situatiile amuzante din film, au fost puse in umbra de amaraciunea generala si am facut fara sa vreau anumite paralele.E clar ca filmele indiene fara muzica specifica nu exista, dar macar productiile moderne au renuntat la zecile de dansatori care rasareau din pamant indiferent de situatie, ceea ce nu le mai afecteaza credibilitatea.

Chiar daca acest film nu se bucura de prezenta semizeului local, Salman Khan, actorii din rolurile principale au facut o treaba foarte buna si au transmis cu succes emotiile pe care au dorit sa le transmita. Da, interpretarile sunt in stilul specific Bollywoodului, dar cu unele limite, lucru perfect previzibil si prin urmare deloc deranjant. Este greu sa apreciez chimia dintre protagonisti, avand in vedere stilul atipic, dar individual, pot supne ca prestatiile lor au fost convingatoare. 

Metoda potrivita de abordare a acestui film e.ste de a nu avea nici o asteptare, ca la o opera de arta pop-art, de la care nu stii la ce sa te astepti. In acest fel, sunt sanse crescute sa radeti zgomotos de cateva ori, iar daca nu aveti treaba cu saracia in general, atunci veti fi scutiti si de a face paralele mentale cu viata cotidiana. In afara de cateva schimbari de ton inexplicabile si niste stereotipuri specifice filmelor de la Bollywood, foarte multe lucruri nu i se pot reprosa. Este un film indian foarte bun care merita putina atentie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!