sâmbătă, 10 august 2019

Raman Raghav 2.0 (2016)

Gen: Crima, Drama, Thriller

Distributie: Nawazuddin Siddiqui, Vicky Kaushal, Sobhita Dhulipala, Mukesh Chhabra, Anuschka Sawhney

Regizor: Anurag Kashyap [a mai regizat: Manmarziyaan(2018), Lust Stories(2018), The Brawler(2017), Madly(2016), Bombay Velvet(2015)]

Premii:
- Best Performance by an Actor (Nawazuddin Siddiqui), Asia Pacific Screen Awards, 2016
- Best Director (Anurag Kashyap), FANCINE Festival de Cine Fantastico de la Universidad de Malaga, 2016
- Best Actor (Anurag Kashyap), FANCINE Festival de Cine Fantastico de la Universidad de Malaga, 2016
- Best Screenplay, FANCINE Festival de Cine Fantastico de la Universidad de Malaga, 2016
- European Fantastic Film Festival Federation Asian Award (Anurag Kashyap), Puchon International Fantastic Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 7.55

Ramanna, un maniac criminal, isi gaseste sufletul pereche in persoana lui Raghav, politistul care ii ancheteaza cazul si incearca sa il faca pe acesta sa realizeze similaritatile dintre ei.

Thrillerele indiene serioase nu sunt foarte dese si merita atentie cand apare cate unul. Acesta este un film foarte interesant, putin psihologig, palpitant, prea putin in stilul zone si cu accente pronuntate de Hollywood. nu are efecte speciale prea deosebite, dar are un scenariu destul de interesant, muzica surprinzator de buna si este plin de tensiune. In nici un moment nu stii ce se va intampla, sau cum urmeaza sa se termine totul. Exista si cateva lucruri care sfideaza logica, dar ce film nu are asa ceva?

Probabil ca umele din distributie va sunt la fel de anonime cum mi-au fost si mie, dar calitatea prestatiilo artistice este per total una bunicica. Sunt cativa actori care fac o treaba excelenta, dar si altii care nu au reusit sa se desprinda de stilul clasic indian. Dintre cei care se descurca bine, vreau sa il evidentiez chiar pe protagonistul filmului, Nawazuddin Siddiqui, cu o interpretare excelenta, foarte credibila, care iti da fiori pe alocuri. Nu stiu cine e si ce a mai facut pana acum, dar mi-ar placea sa il mai vad la lucru.

Bollywoodul parca a deschis o dvera catre modernism si in ultima vreme apar tot mai multe filme apropiate de stilul vestic. Tensiunea in acest film este atat de mare, ca uneori ai impresia ca vezi un horror, dar nici un pic din violenta groteasca nu este vizibila pe ecran. Aceasta este mascata, iar spectatorul este lasat sa isi imagineze singur cum se desfasoara aceasta, asa ca e posibil ca filum sa fie putin diferit pentru fiecare. Muzica "nepotrivita pentru ocazie" se potriveste in mod paradoxal cu filmul, iar cameramanii s-au intrecut pe ei, astfel incat si cinematografia arata excelent. Daca eveti chef de un film indiano-occidental, atunci vi-l recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!