vineri, 23 august 2019

Coco (2017)

Gen: Animatie, Aventura, Comedie

Distributie: Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach, Renee Victor

Regizor: Lee Unkrich [a mai regizat: Toy Story 3(2010), Finding Nemo(2003), Monsters, Inc.(2001), Toy Story 2(1999)]

Buget: 175.000.000 $
Incasari: 807.082.196 $

Filmul a obtinut 106 premii, printre care:
- Best Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Song), Academy Awards, SUA 2018
- Best Animated Feature Film, Academy Awards, SUA 2018
- Best Motion Picture - Animated, Golden Globes, SUA 2018
- Best Animated Feature Film, BAFTA Awards, 2018
- Saturn Award - Best Music, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2018

Nota Gealapa: 8.60
Metascore: 81/100

Muzicianul aspirant Miguel se confrunta cu familia lui care a interzis muzica si patrunde in Tinutul Mortilor pentru a-l intalni pe stra-stra-strabunicul lui, un cantaret legendar.

S-a creat o moda in ultima vreme de a se face filme animate cu povesti bazate pe traditii mexicane, mai ales cu Ziua Mortilor. "Problema" este ca marea lor majoritate sunt filme excelente. Este si cazul lui Coco, care are o poveste solida, amuzanta, emotionanta si pusa in scena exemeplar. Bugetul urias asigura niste animatii de cea mai buna calitate, care fac ca filmul sa arate excelent. Scenariul este foarte bine sris si propune glume pentru toate varstele, cele mai multe reusite, dar creeaza si destula emotie, iar coloana sonora este ultimul condiment care completeaza un tablou foarte reusit. Una peste alta, un film cursiv, fara momente inutile sau situatii complicate care sa necesite o declichetare  de avarie.

Chiar daca o parte foarte mica din bugetul impresionant a fost cheltuita pentru actorii din distributie, rezultatul fiind o distributie deloc impresionanta la prima mana, producatorii au reusit sa scape cu acest artificu, pentru ca lipsa unor nume mari nu s-a simtit in nici un moment. Fiind vorba de actori mai putin cunoscuti, pericolul de a identifica vocea actorului din spate personajului este minim. Greu de remarcat pe cineva atunci cand vorbim de dublarea unor voci, dar faptul ca am reusit sa ma pierd in totalitate in poveste este si meritul actorilor.

Nu sunt foarte multe altelucruri de spus. Este doar un film foarte bun plin de bucurie si emotie, iar daca va prinde intr-o perioada mai sensibila, exista riscul ca la final sa plangeti in hohote.Ma indoiesc ca va deveni un clasic sau ca va avea o continuare, dar va recomand sa va bucurati de el acum in mijlocul celor 15 minute de faima ale sale. Este un film care va fi si pe placul celor mici, dar nu ii va plictisi nici pe parinti.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!